Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

10 redenen om de Polar M400 niet te kopen

10 redenen om de Polar M400 niet te kopen
Ja, sinds het begin van het gebruik van mijn Polar M400 ben ik super tevreden. Het was redelijk wat geld (199 euro, das inclusief H7 hartslag borstband) en in het begin was ik redelijk bezorgd over het feit of dit horloge zijn geld wel waard zou zijn. Maar ondertussen ben ik om en ben ik echt super blij dat ik hem gekocht heb.
Zoals je kan lezen in mijn “10 redenen waarom je een Polar M400 moet kopen” zitten er veel voordelen aan de Polar M400 smartwatch.
Maar er zijn ook nadelen!
Tja, er zitten helaas ook nadelen aan het Polar M400  sporthorloge. Voor mij niet allemaal hele grote nadelen, maar ik dacht ik zal ze toch maar noemen.
  1. Hij heeft geen interne hartslagmeter;
  2. Hij kan niet je mobile aansturen (muziek afspelen, telefoon opnemen, bellen);
  3. Hij krijgt geen berichtjes binnen van je telefoon;
  4. Hij heeft geen kleuren scherm;
  5. Hij ziet er niet echt mooi uit om te dragen op je werk of bij uitgaan;
  6. Hij heeft een rubberen band, als dat strak zit kan dat gaan zweten;
  7. Hij is relatief groot, heb je een kleine pols dan heb je een probleem;
  8. Hij moet handmatig gesynchronseerd worden (of stop de stekker er in);
  9. Hij heeft een niet al te handige plek om de usb stekker in te doen;
  10. Hij is niet smart en is meer sporthorloge dan smartwatch.
Hij connect wel prima met de H7 Hartslag meter van Polar, maar ja. Da’s een borstband en als je dat niks vindt dan heb je dus geen hartslag meting.
Een kleine noot bij nummer 8. Ja als je hem wilt synchroniseren met je telefoon moet je dit handmatig doen. De Polar M400  heeft de nieuwe bluetooth versie die zuinig is maar blijkbaar hebben ze er bij Polar voor gekozen om zo min mogelijk geautomatiseerd te synchroniseren (of überhaupt te connecten)  om zo stroom te sparen.
Zelf zou ik het niet erg vinden als de telefoon 1 of 2x per dag zelf automatisch synchroniseert, dat zou ik zelfs toejuichen, maar om energie te besparen snap ik waarom ze dit zo hebben gedaan.
Daarnaast is hij natuurlijk wel smart (nr 10) maar puur op het gebied van sport. Dus geen apps, geen aansturing van je telefoon, geen berichtjes enz. Vind ik zelf overigens een pluspunt. Ik probeer overdag al van mijn telefoon af te blijven om te kijken of er een berichtje is. Laats staan dat dit op mijn horloge zou binnen komen.
Overigens zou ik nog steeds een Polar M400 kopen, ook al is hij niet perfect.
[Update: 01 aug]
Via diverse software updates kan het horloge nu zelf wel synchroniseren. Kan hij wel berichtjes binnenkrijgen via je telefoon. Dus er zijn nu nog maar 8 redenen om hem niet te kopen 🙂
Maar gewoon kopen hoor! Hij is perfect!
Polar M400 HRM

Polar M400 HRM

De Polar M400 HRM is een unieke combinatie van een sportief design, geïntegreerde GPS en geavanceerde trainingsfuncties, plus vele opties om je activiteit en slaappatroon 24/7 in de gaten te houden.
€ 199,95

comments powered by Disqus