Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

10 vragen over Freeletics

10 vragen over Freeletics

Freeletics, ik post er over op instagram, ik vertel mijn vrienden er over en sinds kort ben ik er dus druk mee bezig.

Als je de video’s hebt gezien van anderen (en dan vooral hun 15 weken sessie’s) dan ga je twijfelen of dit wel mogelijk is. Ook voor jou?!?

Ik krijg redelijk veel vragen over Freeletics, dus ik dacht… ik schrijf de meest gestelde vragen op en maak er een blog-postje van.

Hierbij dus de 10 vragen over Freeletics, en de antwoorden natuurlijk.

Wat kost Freeletics?

Freeletics is helemaal gratis! Dat wil zeggen, je hoeft geen abonnementsgeld te betalen! Het enige wat je moet doen is je aanmelden bij Freeletics en de app downloaden en je kan beginnen!

Let wel! Als je een coach wilt (en die heb ik), dan betaal je 34 euro per 3 maanden. Dat komt uit op 40 cent per dag of 2,60 per week. Bij een doorsnee fitness betaal je 34 euro per maand, of 15 euro maar dan heb je ook geen coach. Met coach krijg je van dag tot dag te horen wat je moet doen. En krijg je ook toegang tot meer workouts.

En als je via deze Freeletics link aanmeld krijg je twee weken gratis coach van me!

Ik ben erg dik, kan ik dan freeletics doen?

Ik heb mensen met een enorm ernstige vorm obese zelfs Insanity zien doen, dus dan is freeletics zeker ook mogelijk. Is het slim om te doen als je zo dik bent? Ik zou zeggen, voor de eerste maanden zoek een persoonlijke coach / voedingsdeskundige / trainer bij jou in de buurt.

Als je eenmaal wat conditie hebt opgebouwd dan kan je zeker aan freeletics gaan meedoen.

Ik heb geen conditie, kan ik dan aan freeletics doen?

Nee dat kan niet! 🙂 Grapje. De meeste mensen die dit gaan doen, denken een goede conditie te hebben maar dat hebben ze niet. En die gaan net zo als mij kapot bij de eerste training. Dus geen conditie is geen reden om niet te beginnen. Je moet juist beginnen.

Maar!! Je moet wel doorzetten! En dat gaat moeilijk zijn. Maar als je het moeilijk hebt bedenk je dan het volgende!

Sometimes I feel like giving up

Then I remember

I have a lot of motherfuckers

to prove wrong

Heb je ook gewichten nodig voor Freeletics?

Nee, in basis heb je geen gewichten nodig om Freeletics te kunnen doen. Freeletics is gebaseerd om alles te doen met je lichaamsgewicht.

Het is echter wel handig om een matje te hebben waarop je kan liggen en oefeningen kan doen. Sommige mensen dragen ook sporthandschoenen. Als je buiten bent neem dan een flesje water mee. Misschien een handdoek voor wanneer het zweet van je kop gutst.

En….. het is handig om in de buurt waar je traint monkey bars te hebben, want er zitten optrek oefeningen bij. Een ijzeren Goaltje van een voetbalveldje kan ook.

Hoeveel ruimte heb je nodig om Freeletics te doen?

2×2 meter. Of als je erg lang bent 3×3 meter.

Dus je kan het bij wijze van spreken in je woonkamer doen. Maar het beste is toch lekker in de buitenlucht.

Hoeveel tijd heb ik nodig om freeletics te doen?

Om freeletics te kunnen doen heb je tussen 5 minuten en 1 uur nodig. Niet super veel dus. En vergeet daarbij niet dat je niet naar een sportschool hoeft te rijden. De meeste workouts zijn zo’n 30 minuten. Beetje warming up en cooling down en je bent klaar.

Ik heb nog nooit gesport, kan ik Freeletics doen?

Ja zeker! Het maakt niet uit of je veel, weinig of nooit hebt gesport.

Ik heb geen sportmaatje, kan ik dan aan freeletics doen?

Ik ook niet! En ik doe het toch! Freeletics is een groepssport die je in je ééntje doet! Of te wel, doe het alleen of spreek met een groep af! Maar bedenk wel! Je bent met je eigen workout bezig en die doe je dus niet samen!

Maar als je afspreekt met een groep is dat wel zo gezellig natuurlijk. Heb je geen groep, geen probleem. Lekker in je eentje sporten!

Ik ben bodybuilder, kan ik dan aan freeletics doen?

Ja! Met Freeletics bouw je niet alleen spiermassa op, maar je verbetert ook je uithoudingsvermogen. En nee, met rennen breek je geen spieren af! Je bouwt er juist andere spieren mee op.

Okay, ik wil beginnen met Freeletics! Waar start ik?

Ga naar de site van Freeletics, meld je aan en doe de test! En klaar ben je!

Heel veel succes!

Mocht je nog vragen hebben, vraag ze dan hier onder! En laat even weten wat je van Freeletics vindt.

Gratis 2 weken Freeletics Coaching!

Vergeet je niet aan te melden via deze  Freeletics link want dan krijg je twee weken gratis coach van me!

comments powered by Disqus