Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

40, vet en niet fit

40, vet en niet fit

Bam! In eens ben je 40 en kunnen er twee dingen in je leven gebeurd zijn. Of wel je hebt nog steeds een vrij, druk en actief leven waarin je van weekend tot weekend feest ofwel je hebt leven op de rit (huisje, boompje, beestje, kinderen) en maakt je nergens meer druk om en ligt meer op de bank na het werk dan dat je een actief leven hebt. Wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer feest.

Ik behoorde helaas tot de laatste categorie en alhoewel ik 20 jaar aan fitness had gedaan en iedere woensdag aan Bootcamp deed was ik 40, vet en niet fit. Met zo’n 86 kilo en met mijn 1,70 was mijn BMI gevaarlijk dicht tegen de 30 aan het aankruipen en was mijn viscerale vetwaarde zo hoog dat ik meer vet had rond mijn organen dan organen zelf.

Toen ik op een vakantie voor zo’n grote deur spiegel stond zag ik een bijna 40 jarige ongezonde kerel met een dikke buik en dikke plof kop. Hoe kon dit? Ik sport toch iedere week! Dit ging zonder keihard ingrijpen de verkeerde kant op. Dus nam ik een drastisch besluit. Ik moest en zou fitter worden voor mijn 40e.

Even fitter worden…. dat doe je niet zomaar even. Het betekent niet alleen dat ik heel veel moest gaan sporten, echt sporten en niet 1x per week aan bootcamp doen, maar ook dat ik mijn hele levensstijl moest omgooien inclusief wat ik allemaal naar binnen stopte aan eten en drinken. Dus niet meer iedere week 1x naar de Subway en naar de McDonald’s en naar de Délifrance.

Toen ik rond 1 maart aan deze uitdaging begon wist ik niet dat het mogelijk was om in toch redelijk korte tijd niet alleen veel slanker maar ook veel fitter te worden. Daarnaast ben ik ook enorm veel te weten gekomen over hoe je een stuk gezonder kan leven. Wil je ook weten hoe ik dit deed? Ga dan de uitdaging met me aan en volg mijn reis op dit blog en op #fitdutchbodies

comments powered by Disqus