Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Afvallen lukt al aardig met 9 kilo

Afvallen lukt al aardig met 9 kilo

Toen ik begin januari begon met fitter te worden wist ik dat afvallen kon. Ik had dit namelijk al een keer gedaan 8 jaar er voor met het Sonja Bakker Dieet.

Maar ik wilde niet afvallen met een dieet, want dat koste me de vorige keer nogal wat spiermassa. Dus ik wilde dit via sporten voor elkaar krijgen.

Maar ging me dit lukken. Ik wist dat je enorm veel moet sporten om maar een beetje Kcal te verbranden.

Als je nagaat dat je 30 tot 40 minuten hard moet sporten om 400Kcal te verbranden en dat 1 kilo vet ongeveer 9000Kcal is, snap je dat je niet zomaar ff afvalt.

Maar na 5 maanden is het me toch al aardig gelukt.

Op 14 januari 2015 woog ik 86kg. Dat was echt te veel en besloot vanaf toen om af te vallen.

Op 7 mei woog ik nog maar 81,5kg, maar met een BMI van boven de 28 zat ik nog steeds niet op een gezonde hoeveelheid.

Gisteren (8 juni) heb ik me gewogen en woog ik nog maar 77kg. Dat begint er al op te lijken, alhoewel mijn BMI nog steeds redelijk hoog is (26,6), maar dat komt mede omdat ik met mijn 1 meter 70 niet echt tot de langste behoor.

Het afvallen is me gelukt zonder dieet en met minimale voedingsaanpassingen.

Het idee is dat ik naar de 75 kilo zak. Ik ben namelijk bang dat wanneer ik nog meer afval, ik er als een bonenstaak uit zal zien.

Het is echter gezonder voor me om 72,2 kilo te wegen. Dan zit ik boven aan mijn gezonde BMI index. Misschien doe ik dit wel, maar dan wil ik wel proberen om er voller uit te zien doordat ik wat meer spiermassa heb.

Wil je ook een keer je BMI uitrekenen? Ga dan naar BMI calculator, of zoek er één op Google!

Overigens ligt een gezonde BMI waarde tussen de 18,5 en 25.

comments powered by Disqus