Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Bootcamp

Bootcamp

Toen ik anderhalf jaar geleden de vraag van een trainer in de fitness kreeg of ik eens echt wilde sporten wist ik niet dat wat hij voorstelde mijn conditie zo kon verbeteren.

Nu ben ik blij dat ik het elke week doe en is mijn conditie na anderhalf jaar stukken beter. Maar ik ben er nog niet!

< !–more –>Jaren lang trainde ik in de fitness school! Maar van echt trainen kon je de laatste jaren niet meer spreken.

Praten, dat kon ik goed. 1,5 uur lang! Over al waar ik ging zitten of liggen om met gewichten aan de slag te gaan stond wel iemand die ik wat te vertellen had.

Zweten op de sportschool deed ik al lang niet meer. Joh ik had het naar mijn zin en ik kon mijn hoofd even leeg maken van mijn werk.

Gezond is anders

Maar gezond was het natuurlijk niet. Ik leefde niet echt gezond naast het “sporten” dat ik deed dus ik kwam meer aan dan dat ik er af trainde.

Op een gegeven moment, zo eind 2013 kwam een trainer van de sportschool naar me toe en hij vroeg me of ik niet weer eens echt wilde gaan sporten.

“Hoe bedoel je? Echt Sporten?”, ik ben hier toch iedere week dacht ik nog!

Hij stelde bootcamp voor. Bootcamp training is, in groepsverband, werken aan je eigen lichaam. Intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining, hardlopen en dat altijd buiten, in de frisse lucht.

Hij vertelde me wel dat het zwaar was, maar dat je je eigen snelheid en kracht kon bepalen dus je maakte het zo zwaar als je zelf wilde.

Ik dacht…. pffff das wel te doen. Oh boy, was I wrong!

Bij Bootcamp draait het om het groeps gevoel! Wat de groep doet, hoe de groep het doet en hoe jij het doet in de groep.

De groep moedigt je dus aan om nog harder te gaan, nog meer reps te doen en nog harder je best te doen. En geloof me als er 10 man om je heen staat die zeggen dat je best nog één extra pushups kan doen, dan doe je dat, hoe moe je ook bent.

comments powered by Disqus