Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Buikvet visceraal vet na je 30e

Buikvet visceraal vet na je 30e

Als je de leeftijd van 30 of hoger hebt bereikt, of zelfs 40 zoals ik, dan krijg je bepaalde ongemakken die je eerst niet had. En erger nog, waar je nog eens niet makkelijk vanaf komt! Ik heb het over het buikje dat bij veel mannen plots te voorschijn komt. Gelukkig is er een oplossing voor maar niet ééntje die erg makkelijk is.

Buikvet, visceraal vet of orgaanvet , als je 30 jaar of ouder bent kan je er mee te maken krijgen. Het is iets natuurlijks. Doordat je lichaam na je 30e denkt dat het niet meer nodig is om er strak uit te zien verlaagd je lichaam je testosteron en gaat je oestrogeen omhoog. Oestrogeen heeft bij mannen een dik makende werking. Hierdoor groeit je buikvet en krijg je ook nog eens meer kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, suikerziekte en erectiestoornissen. Als klap op de vuurpijl verslechtert ook nog je sex-drive!

Klinkt goed hé! Niet echt, ik weet het. Helaas is buik-vet dus echt heel slecht voor je. Een half jaar geleden had ik er ook nogal last van. Mijn buikvet (dat je overigens kan laten meten in een sportschool of bij een voedingsconsulente) had bij mij nogal grote proporties aangenomen. Maar er is hoop! De oplossing hiervoor is namelijk gezonder gaan eten en heel veel sporten!

Sport stimuleert namelijk de productie van testosteron en des te meer testosteron des te lager je oestrogeen! Daarnaast breek je vet af door het sporten. Door het eten van bijvoorbeeld rundvlees, kip en kalkoen, pitten, zaden en eieren kan je ook je testosteron verhogen. Buikoefeningen werken overigens niet omdat je niet lokaal vet kan verbranden, helaas!

Zo zie je maar, er is een oplossing voor dit “ouderdoms” probleem. En heb je nu een sixpack en loop je tegen de 30 aan? Vooral blijven trainen! En oh ja… ik ben dus al 13 kilo vet… en nog geen sixpack 🙁 maar die komt er wel het duurt alleen even wat langer dan wanneer je 25 bent.

comments powered by Disqus