Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Dump suiker in ontbijt

Dump suiker in ontbijt

Veel mensen die willen afvallen en fitter willen worden nemen vaak een rigoureus besluit door af te gaan vallen. Net zoals ik een paar jaar geleden heb gedaan via het Sonja Bakker dieet. Daarmee viel ik in 15 weken zo’n 20 kilo af. Maar het was helaas niet alleen vet wat ik kwijt raakte maar ook enorm veel spiermassa.

foto: Uwe Hermann

< !–more –>Het probleem met af vallen is dat je je lichaam voeding gaat ontnemen. En met het dieet zoals sonja bakker gaat dat niet langzaam aan, zodat je lichaam zou kunnen wennen maar vaak met hele grote vermindering in kilocalorieën.

Je lichaam gaat dan direct in de overlevingsstand! Dit betekent dat je lichaam altijd je vet-reserves (waar jij dus vanaf wil) zo lang mogelijk zal proberen te behouden!

Resultaat! Je lichaam gaat eerst spiermassa afbreken om energie te krijgen en daarna pas je vet-reserves.

Je kan met een Sport zoals HiiT, je lichaam voor de gek houden. Door in een hele korte periode enorm veel energie te vragen aan je lichaam gaat dit vrijwel direct Vet afbreken omdat dit de meest eenvoudige en snelle manier van energie krijgen is.

Om de vet verbranding te ondersteunen moet je je suiker gaan verminderen. Veel mensen denken dat Vet eten tot een overmatig gewicht zal leiden, maar het zijn meestal de suikers die de boosdoeners zijn. En dan heb je ook nog de “nep” suikers zoals aspartaam, stevia en sacharine. Niet alleen zijn deze zoetmakers ongezond als je er veel van inneemt. Je houdt je lichaam ook nog eens op een verkeerde manier voor de gek.

Je lichaam zal namelijk alleen maar meer gaan verlangen naar zoetigheid omdat ze niet de suiker binnen krijgt die ze denkt binnen te krijgen. En je lichaam gaat dus nog meer verlangen naar zoet!

Nee, om van suiker af te komen, zal je producten moeten kiezen waar dus gewoon minder suikers (welke dan ook) in zitten.

En dat is zo makkelijk nog niet.

Ik eet iedere ochtend een schaaltje Cruesli. Ik dacht, dat is gezond. Beetje magere yoghurt er over hoe slecht kan dat zijn.

Nou heel slecht! Cruesli zijn namelijk stukken aan elkaar “gesmolten” muesli. En waar denk je dat ze dit mee aan elkaar smelten of plakken? Juist! Suikers!!!!

Zie hier onder de pakken van Quaker (Complete Geroosterde Granenmix) en Jumbo (Crunchy Musesli).

Crunchy Musesli

Quaker Complete Geroosterde Granenmix

De Jumbo Crunchy Musesli heeft 6Gram !!!! suikers op iedere 30Gram aan Cruesli!! Dat is 20% aan suikers!!

De Quaker Complete Geroosterde Granenmix bevat de helft aan suikers maar nog steeds zo’n 10%.

Zelf eet ik iedere ochtend zo’n 100gram aan cruesli. En dus 20gram suiker wat gelijk staat aan 4 suikerblokjes*

Maar wat moet je dan eten?

Er zijn diverse merken die veel minder suikers in hun muesli of cruesli stoppen. Zo heb je MyMuesli die, wat ik van hun site lees, alleen natuurlijke producten gebruiken en veel minder suikers voor de bereiding van hun producten.

Ik zal binnenkort eens een bestelling bij MyMuesli doen en kijken hoe dat smaakt.

* (1 standaard suikerblokje is 4,4 gram)

comments powered by Disqus