Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Een nieuwe dag een nieuw fit doel

Een nieuwe dag een nieuw fit doel
Nu ik richting de 75Kilo aan het zakken ben met mijn gewicht is het tijd geworden voor een nieuw fit doel.
Ik vind dat het belangrijk is om een nieuw fit doel te hebben voordat ik mijn huidige fit doel gehaald heb omdat ik anders wellicht terug van in oude gewoonten. En dat zou betekenen dat het afvallen een stuk moeilijker gaat worden.
Daarnaast vind ik dat je naast lange termijn fitheid doelen (zoals het mee doen aan een groot sportevenement waar je lang van te voren aan moet trainen) ook korte redelijk eenvoudige doelen moet hebben.
Het hebben van iets eenvoudigere (fitness) doel heeft namelijk het voordeel dat de kans groot is dat je het haalt en bij het halen van het doel je dus een goed gevoel geeft.
Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om als doel te stellen om binnen 6 maanden 80 kilo te wegen als je nu 160 kilo weegt. Dat doel is een doel voor een langere termijn en des te langer het duurt voor het doel gehaald is, des te moeilijker het wordt.
Mijn eerst doel was het halen van 75 kilo. Ik kwam van 86 kilo en dit moest dus een redelijk eenvoudige opgave zijn.
Overigens is het behalen van een aantal kilo’s niet steeds een doel wat je moet stellen. Probleem in mijn geval is nu namelijk dat ik bijvoorbeeld niet meer zo heel veel afval omdat ik me nu meer focus op het krijgen van spiermassa.
Dus heb ik voor mezelf een nieuw ander doel gesteld dan gewicht en dat is een broek!
Je zal je wel afvragen…. een broek? Ja een broek. Zo’n 5 jaar geleden had ik een nette broek nodig voor een feestje. Ik was eigenlijk aan de late kant om een nette broek te kopen, en vond er één in de stad, maar die was eigenlijk toen net ff iets te krap. Je kent het wel… buik inhouden, grote hap lucht en ……. dicht… pffff adem uit. Nou paste net….. niet.
IMG_5676Die broek heb ik nooit meer aangehad (past niet!) maar het is nog steeds een mooie broek.
Het is maatje 29! Ik kom met mijn 86kilo van maatje 32 (net geen 33).
Mijn doel is dus dat ik deze broek over 1 maand, met gemak moet kunnen aantrekken. Moet lukken!

comments powered by Disqus