Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Fit worden begint in je hoofd niet bij je lichaam

Fit worden begint in je hoofd niet bij je lichaam

Als je wilt afvallen en/of fitter wil worden begint dit niet, zoals veel mensen denken, bij gezonder eten en meer sporten. Natuurlijk zijn sporten en voeding wel een belangrijk onderdeel van slanker en fitter worden maar het begint allemaal in je hoofd!

Elk jaar zijn er veel veel kennissen en vrienden van me die het voornemen hebben om slanker en of fitter te worden. Ze beginnen met meer sporten of gaan lekker crashen met een dieet. Geloof me ik heb het zelf ook gedaan met onze Sonja Bakker. Maar na verloop van tijd zie je het sporten minder worden en als het dieet al volgehouden wordt gaan ze van slanker weer over in hun oude gewoonte en eetpatroon en zitten de kilo’s er snel weer aan.

Ook bij mij op het werk zit een wat gezette jongen die steeds weer probeert af te vallen met diverse afslank shakes en op deze manier hoopt zijn kilo’s kwijt te raken. Dit waarschijnlijk naar aanleiding van een opmerking vanuit een collega of familielid. Maar hij houdt het nooit lang vol omdat hij er mentaal nog niet klaar voor is. 

Afvallen en fit worden begint echt in je hoofd. Je moet er klaar voor zijn! Helemaal voor gaan! En dat betekent dus niet dat je denkt “Ik zal eens proberen wat af te vallen” of “Laat ik me eens opgeven bij een sportschool”.

Toen ik zelf bewust werd van het feit dat ik moest afvallen en dat ik fitter wilde worden ben ik meer gaan lezen over voeding en sport. Dat helpt me niet alleen om beter te eten en te sporten maar ook mijn leven meer gezonder in te richten. 

Door echt bezig te zijn met gezondheid en sporten in je hoofd zal je merken dat het volhouden veel makkelijker wordt en onderdeel van je leven. Het er mee bezig zijn betekent dus niet dat je calorieën moet gaan tellen maar dat je begrijpt wat voeding en sport met je lichaam doet en waarom je het doet!

Een fitdutchbody begint dus in je hoofd en niet in de voeding en sport, lees er over in diverse magazines of in boeken. Natuurlijk kan je ook gewoon diverse blogs lezen. Zoals de mijne 🙂

comments powered by Disqus