Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Freeletics Aphrodite, ik zag er tegen op!

Freeletics Aphrodite, ik zag er tegen op!

Ik zag er tegen op… heel erg tegen op als ik eerlijk ben. In 5 rondes totaal 150 burpees, 150 squats en 150 situps, dat is de Freeletics Aphrodite workout.

Het zijn totaal 450 oefeningen, en met bootcamp doe ik er wel een kleine 1000, maar van deze oefeningen doe je er hooguit 50 burbees, 100 squats (alhoewel ik er wel eens 250 heb gedaan) en 100 situps.

Burpees zijn slopend (zie video hier onder.) Het is echt heel zwaar! Dus ja …. ik zag er tegen op om het te doen. Maar het was mijn eerst oefenronde van de komende 7 Freeletics dagen, genaamd Freeletics Aphrodite.

Aphrodite is godin van onder andere de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Nou geen van die dingen zat in deze workout. Het was meer Godin van het afmatten, het neerhalen, het kapot maken!

Maar ik heb hem dus gedaan. Vanmorgen! Om 6:35, ik had niks te doen zeg maar 🙂

Om eerlijk te zeggen, viel het achteraf wel mee. Ik had verwacht dat het me niet zou lukken en zeker niet binnen een uur. (had iemand anders zijn blog gelezen die zich helemaal stond leeg te kosten na een uur tijdens deze workout, ook eerste keer).

En ja de Freeletics Aphrodite is zwaar. En als je de eerste ronde hebt gehad en bedenkt dan dat je deze ronde nog 40 keer alles moet doen, en dan 30, 20 en 10…. dan denk je… dat trek ik nooit.

Maar ik ging door! En door! Ja soms moest ik heel even op adem komen. Maar toen de laatste 10 in zicht kwamen, trok ik nog even een zogenaamd sprintje. Wel één van een behaarde met rolator, maar ik perste alles wat ik had er nog even uit…… en dit omdat ik voor de 30 minuten wilde blijven!

En dat lukte! 28 minuten en 44 seconden! Hebben al die HiiT, Insanity en Fitness Blender trainingen toch nog effect gehad!

freeletics quote

 

 

 

 

 

 

 

Ik zou zeggen, begin vandaag nog met Freeletics !

Als ik het kan, kan jij het ook!

150 Burpees in 5 ronden (50,40,30,20,10)

150 Squats in 5 ronden (50,40,30,20,10)

150 Situps in 5 ronden (50,40,30,20,10)

comments powered by Disqus