Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Freeletics Hellweek dag 1

Freeletics Hellweek dag 1

De combinatie Freeletic Hellweek  met de helweek van van de Noorse trainer en coach Erik Bertrand Larssen is begonnen. Dit is dag 1, een doodnormale zondag. De dag dat mijn leven gaat veranderen.

En hoe!

Weg met Social Media

 • Facebook verwijderen, check!
 • Twitter verwijderen, check!
 • Linkedin verwijderen? Nou kijk ik niet zo veel op, verplaats naar achtergrond
 • Instagram verwijderen? Hmmmm nee ik beloof mezelf alleen plaatjes te uploaden niet te bekijken
 • NOS app verwijderen, check!
 • Nu.nl App verwijderen, check!

theo van der sluijs hellweek dag 1Social media neemt een enorme tijd in beslag. Niet alleen van mij maar waarschijnlijk ook bij jou! De hele dag zitten veel mensen te checken of er wat nieuws is. Niet alleen in facebook maar ook op nos en nu.

Nieuws verslaving heet dat. Ja…. het is echt waar. Je hersenen vinden het heerlijk om steeds wat nieuws te lezen, hebben, krijgen! Daarom willen we ook steeds die nieuwe mobiele telefoon. Fabrikanten begrijpen heel goed wat onze hersenen willen. Maar goed Social media! Je houdt een hoop tijd over als je er mee stopt!

Ik dus ook deze week. Nu was ik al eens gestopt met social media, dus lijkt me niet echt moeilijk. Toch kan ik mijn gedachten zo nu en dan niet in bedwang houden om na te denken over het feit of iemand mijn foto op instagram heeft geliked en heeft gezien op twitter en of facebook.

In de Helweek van Erik Bertrand Larssen moet je dit minimaliseren. Of in ieder geval niet onder werktijd doen.

Check!

Gezonder eten

Nou, dit is niet zo heel moeilijk! Ik ga stoppen met de enorme sloten koffie die ik altijd tot me neem. Ik ga stoppen met chips (check), stoppen met taart (check), stoppen met zoet (check)….. stoppen met wijn.

Hmmmmm nou okay, ik bedoel, je kan alles het leuke in het leven wel opgeven maar er moet wel iets zijn van een geniet puntje in de dag. 1 glas wijn. Moet kunnen.

Verder at en dronk ik al gezond. Gewoon goed ontbijt, granola, fruit en kwark. Overdag 3 boterhammen met eiwitrijk beleg en ’s avonds gewoon goede zelf gekookte maaltijd.

Check!

Hellweek valt wel mee! Toch?

Freeletics hellweek, sporten tot je instort

Okay… Freeletics waarmee ga je me vandaag pijn doen.

Dik 1 uur en 32 minuten was ik bezig. Ik verbrande “even” 872 kcal!! En ik lag er na voor dood op de mat. Ik moest de workouts Hermes en Kentauros doen. Op 2×2 vlak (oftewel binnen) had ook buiten gekunt.

De Hermes workout bestaat uit slechts 4 ronden van :

 • 20 CLIMBERS
 • 10 PUSHUPS
 • 30 secRust
 • 10 BURPEES
 • 10 PUSHUPS
 • 30 secRust
 • 20 JUMPS
 • 60 sec Rust

En geloof me dan ben je al redelijk door je energie level heen. En dan moet je er nog even een Kentauros na doen!

Een Kentauros workout bestaat uit 5 rondes van

 • 40 LUNGES
 • 10 JUMPS
 • 40 BURPEES
 • 10 JUMPS

Dus of je buiten alle andere oefeningen ff 240 burpees uit wil persen.

Toen ik klaar was dacht ik…. ohhhhh gelukkig nog maar 6 dagen hellweek!

Pffffffff ha ha ha ha ha ha !!!!

Voorgaande Freeletics hellweek artikelen

Freeletics hell week, 7 dagen die je leven veranderen

comments powered by Disqus