Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Freeletics hellweek is voorbij

Freeletics hellweek is voorbij

Nu de freeletics hell week voorbij is en ik heerlijk een paar dagen rust neem, geloof me dat is echt nodig, zal ik jullie vertellen hoe ik het geheel heb ervaren en wat ik zoal heb gedaan.

Natuurlijk zal ik hierbij ook over het deel helweek vertellen van uit het boek Helweek waarbij je 7 dagen lang uit je comfortzone stapt en in een avonturenzone komt! 

Helweek van Erik Bertrand Larssen

De helweek van Erik Bertrand Larssen viel me mee. Eigenlijk deed ik al redelijk veel van wat er in zijn boek staat. Ik sta al vroeg op, de hele week. Ik ga op tijd naar bed, ik eet gezond en maak todo lijstjes en prioriteer deze. En maak deze af.

Okay, ik heb niet een nacht doorgehaald. Maar verder ging dit prima.

Heeft deze helweek op basis van Erik Bertrand Larssen mijn leven veranderd?

Nope! Maar het is wel eens goed om zo nu en dan Social Media gewoon eens een weekje uit te zetten.

Lekker rustig.

Ik zou zeggen koop het boek Helweek en kijk zelf eens wat je er van vindt.

Freeletics hellweek

Dit heeft me meer gebracht dan het boek van Erik. Omdat ik dit nog nooit zo had gedaan. Ja ik doe al lang aan Freeletics maar ik ben wegens een blessure de vorige keer voor de 15 weken gestopt.

Het was zwaar. In het begin niet, maar hoe verder de week vorderde hoe zwaarder het werd. Voor mijn fysieke gestel en mijn mentale gestel. Als ik dacht aan Freeletics kwamen er toch wel wat uitputtings-emoties bij me los.

Zou ik het zo weer doen? Zeker!

Freeletics oefeningen

Om een inzicht te geven in hoeveel herhalingen binnen de oefeningen van workouts heb gedaan, hieronder een overzicht hiervan.

Je ziet dat ik bijna 900 burpees heb gedaan in 1 week. Geloof me dat is redelijk veel.

dag 1 dag 2 dag 3 dag 4 dag 5 dag 6 dag 7 Totaal
Climbers 80 50 50 260 310 750 Climbers
Pushups 80 39 79 100 50 348 Pushups
Burpees 240 150 160 60 280 890 Burpees
High Jumps 180 150 100 180 610 High Jumps
Lunges 200 110 180 490 Lunges
Situps 150 140 250 170 63 773 Situps
Jumping Jacks 150 140 250 250 790 Jumping Jacks
Squats 100 50 250 110 100 610 Squats
Straigh leg lever 50 160 180 390 Straigh leg lever
Standups 40 40 Standups
Pullups 63 100 163 Pullups

Maar wat heeft het me nu gegeven, deze Hellweek?

Vooral bij Freeletics heb ik gezien dat het mogelijk is om gewoon iedere dag, 7 dagen lang je uiterste te geven. Je kan dus echt heel diep gaan. Dieper dan je dacht, dieper dan je gewent bent. Sommige dagen dacht ik, nou ik ga dit niet tot dag 7 doen. Dan maar kappen met Freeletics. Maar toch ga je door.

Ja zo nu en dan zit je op de grond en denk je echt…

Ik moet kotsen

Ik ga flauwvallen

Maar het hoort er bij!

Fysiek merk je toch ook zaken, ja zelfs in 7 dagen. Alhoewel alles steeds moeilijker gaat, voel je toch verbetering in je lichaam. In 7 dagen tijd heb ik bepaalde spiergroepen toch een tikkie groter zien worden. Dat kan niet denk je vast, nou ik weet het zeker. De 7 dagen moet je zien als een korte power spurt. Waarbij je je lichaam naar een soort van next level brengt. Het is dus niet zo dat je dit zelfde resultaat blijft behouden bij nog langer dag in dag uit trainen. Dan gaat op een gegeven moment je lichaam zeggen, ja leuk wat je wilt maar dat gaan we niet doen.

Hebben deze 7 dagen van Freeletics mijn leven veranderd. Nou…. mijn leven veranderd is een groot woord. Ik heb wel verandering gezien. Ik kan 7 dagen tot het uiterste gaan. Ik kan 7 dagen zonder al te veel spierpijn gewoon doorgaan met sporten.

Ga ik het weer doen? Ja, Freeletics hé. Hoort er gewoon bij!

Jij wil toch ook fit worden? Ga er voor en doe ook mee met Freeletics! En vergeet me niet te volgen!

Voorgaande Freeletics hellweek artikelen

Freeletics hellweek is voorbij

Laatste freeletics hell week, dag 7

Freeletics hell week dag 6

Freeletics hell week dag 5

Freeletics hell week dag 4

Freeletics hell week dag 3

Freeletics hellweek dag 2

Freeletics hellweek dag 1

Freeletics hell week, 7 dagen die je leven veranderen

comments powered by Disqus