Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Freeletics, ik dacht fit te zijn

Freeletics, ik dacht fit te zijn

freeleticsDus jij dacht dat je fit was? Ha ha ha ha think again!!!

Vandaag ben ik begonnen met Freeletics. Zoals je in mijn vorige artikel heb kunnen lezen wilde ik een handige tool om workouts te doen met een coach.

En dat vond ik in de Freeletics app met coach.

Om eerlijk te zeggen ben ik begonnen met een simpele workout zonder coach. Ik dacht, voor ik 39 euro neer tel eerst even kijken hoe makkelijk ik een workout kan doen.

Workouts

Nou dat gaat heel simpel! Je kiest een workout! Je ziet in een overzicht wat je moet doen. Eventueel bekijk je per workout nog even de video om zeker te weten dat je hem goed doet.

Je start de workout! De teller (seconden) gaat lopen en je doet 1 voor 1 de oefeningen. Tussen de oefeningen door tik je met je vinger op het scherm, gaat hij door naar de volgende workout.

Er zijn heel veel verschillende workouts, steeds met een aantal basis oefeningen zoals squats, sit-ups, burpees, pull-ups, push-ups enz. Die moet je zo snel en vaak mogelijk doen, zonder de basis beweging te verliezen. Bij sommige workouts heb je een muur of een monkey bar nodig.

Start workout Metis

Alle workouts hebben een Griekse naam, en een start workout is Metis. Ik dacht: “Nou dat moet toch wel lukken!” Het was in mijn ogen een redelijk eenvoudige workout.

Een workout met 3 rondes bestaande uit Burpees, Climbers en Jumps.

freeletics burpees

**Freeletic METIS Round 1

**

  • 10 BURPEES
  • 10 CLIMBERS
  • 10 JUMPS

Freeletic METIS Round 2

  • 25 BURPEES
  • 25 CLIMBERS
  • 25 JUMPS

Freeletic METIS Round 3

  • 10 BURPEES
  • 10 CLIMBERS
  • 10 JUMPS

Nou moet lukken toch?

Kapot!

Ik ging kapot!

Ik wist niet wat me overkwam… misschien was het de tijdsdruk. Plots zie je een tijd oplopen dus je wilt zo snel mogelijk je reps doen. Die 10 gingen nog… maar 25 burpees en 25 jumps op snelheid…. dat hakt er in. Maar ik ging door!

En ik ging tot het randje… dat heb ik lang niet meegemaakt. Toen ik klaar was  stond ik kokhalzend op mijn omgebouwde sportzolder (ruimte 3×3 dus past in de 2×2 visie van Freeletics) maar kon het binnen houden.

Net binnenhouden, eigenlijk was ik al te ver. Maar ik wilde toch echt niet de tomaten soep van vanavond op mijn blauwe vloerbedekking zien.

Wat was dit? Ik was toch fit? Kilo’s afgevallen… voel me energiek en dit trek ik niet?

Nog veel werk!

Er is dus nog veel werk te doen, heel veel werk. Dus ik ga 3x per week met mijn Freeletics coach trainen de komende 15 weken. En natuurlijk 1x per week gewoon lekker bootcampen met mijn groepje.

En heb je zo iets van … ja wil ik ook (niet het kokhalzen maar nog fitter worden) ik begin een groepje in mijn dorp (waarschijnlijk in mijn eentje) waar je mee kan doen 😉 en ga anders naar Freeletics voor ook zo’n coach of workout!

comments powered by Disqus