Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Freeletics is mijn nieuwe coach!

Freeletics is mijn nieuwe coach!

freeleticsGisteren stond ik op een twist punt…. ik was onze vriend Shaun T met zijn Insanity een beetje zat. Dus ik dacht… dan maar weer terug naar Fitness Blender.

Helaas was hun eerst workout van hun 4 weken workout nogal slapjes. Zweten.. nee dat had ik niet gedaan.

Fitness Blender

Ik wil fitness blender niet gelijk neersabelen hoor! Integendeel. Mijn eerste maanden heb ik heel veel gehad aan fitness blender en ik denk dat ik nog wel wat leuke sessies zou hebben met ze ….. maar ik wil wel zweten.

Om eerlijk te zeggen vond ik de manier van trainen (via hun train app) ook niet handig. Alles loopt via Youtube, dus opende ik de app, ging ik naar de kalender om te starten met de nieuwe training, youtube filmpje aanklikken, link naar youtube aanklikken, en dan op mijn chromecast tonen. Je snapt als ik per sessie met warmup youtube, training youtube en cooldown youtube meer bezig was met het proberen te tonen van het filmpje dan het echte trainen.

Een eigen Coach

Eigenlijk wilde ik ook een soort van coach hebben om mee te trainen. Een personal coach gaat me wat ver (alhoewel dat echt wel vet zou zijn) zeker omdat je er rekening mee moet houden dat die zo’n 75 euro per uur vraagt.

Fit.net heeft ook coaches, daarvoor betaal je 14 euro per maand en dan krijg je 5 minuten per workout aan coaching.

Ik wilde eigenlijk iets meer. Een systeem dat tests bij me afnam, mijn workout plan daarop maakte en mijn coach is tijdens de training. Mens, Computer of robot maakt me niet uit.

En toen ontdekte ik Freeletics. Freeletics bestaat uit korte en hoog intensieve intensiteits-oefeningen die bijna overal maar altijd kunnen worden uitgeoefend.

En het mooie is…. je krijgt een coach! Geen mens, althans dat denk ik maar tegenwoordig is deep learning software al bijna zo slim als een mens dus ik ga er van uit dat dit pakket beter kan uitrekenen wat voor workouts ik moet doen.

Ze zeggen zelf over hun coach:

The most individualized and dynamic fitness program on the planet. Get your personalized training plan with the Coach. Completely adapted to your goals, needs and fitness level. It caters for everyone, men and women, beginners and pros, more than any other training program. Get your Coach to commit to a whole new lifestyle, a new you.

Freeletics

Freeletics is een fitnessprogramma (online en/of via app) waarmee je kan werken aan je conditie, krachttraining en waarmee je kan afvallen. De oefeningen zijn simpel maar zwaar en kan je overal doen omdat je geen spullen nodig hebt (in basis). Je hebt dus ook geen abonnement op een dure sportschool nodig of gewichten te kopen.

De oefeningen zijn dus allemaal gebaseerd op je eigen kracht en lichaamsgewicht. De oefeningen bestaan uit squats, sit-ups, burpees, pull-ups, push-ups enz. Een routine bestaat doorgaans uit drie of meer verschillende oefeningen, en dan een aantal series van herhalingen van elke oefening. Er zijn oefeningen van 5 minuten tot een uur. Het is de bedoeling dat je vier of vijf dagen per week een routine volbrengt.

Community

Daarnaast heeft Freeletics een hele grote community. Er zijn zo’n 5 miljoen freeletics aangesloten. Iedereen helpt iedereen en met een beetje geluk zit er een team van freeletics bij jou in de buurt.

Het mooie van de community is dat je een los individu bent in de groep. Niemand neemt het je kwalijk als je even moet rusten, want je traint voor jezelf. Je houdt niemand op, je bent niemand tot last, want je traint alleen! Ook al spreek je met elkaar af om te gaan trainen. Het is jou training!

Voor veel mensen werkt dat twee kanten op. Je voelt toch wel druk om te presteren in een groep, maar je hoeft er niet wakker van te liggen als je een keer extra uit rust.

De trainingen: 2×2

DeFreeletics trainingen zijn eenvoudig maar zwaar. Het is als HiiT of Insanity  maar dan zonder Shaun T. Je coach (als je die er bij neemt) moedigt je aan.

Verder heb je bijna geen ruimte of  uitrusting nodig. Een matje, een paar sporthandschoenen, waterfles, een muur, ruimte om te rennen (bij voorkeur buiten) en iets om je aan op te trekken (monkey bars)

freeletics monkey-bars

Monkey bars vind je in de speeltuin  en als je het daar niet kan vinden kan je ook een ijzeren doel van een voetbal veldje gebruiken.

Of in de natuur een dikke tak, de ligger van een schommel… verzin het maar je kan het er voor gebruiken.

Verder heb je dus niets nodig. Veel oefeningen kan je zelfs in een ruimte van 2 bij 2 doen (daarom de 2×2 regel), maar buiten is toch het lekkerste.

De workouts doe je vanaf je telefoon. Bij iedere workout zit een filmpje met goede uitleg en de hele workout is time based.. een run tegen de tijd dus!!

Kosten freeletics

Freeletics is niet duur! Je kan het zelfs helemaal gratis doen!! Als je een coach wil moet je betalen, dan krijg je wel extra workouts. En dat alles kost slechts 39 euro voor 3 maanden! Wil je langer dan wordt het per maand nog goedkoper.

Ik ga vanavond starten met Freeletics en mijn coach! Wanneer start jij?

comments powered by Disqus