Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Freeletics maakt je fitter

Freeletics maakt je fitter

Toen ik een jaar geleden begon aan freeletics was ik al wat meer fitter dan 3 maanden daarvoor, omdat ik Insanity en Hiit training deed maar ik als ik terug kijk op de gehele periode weet ik het zeker. Freeletics maakt je fitter veel fitter!!

Freeletics Kentauros Workout

En niet zo’n beetje ook! Ik kan langer hardlopen (terwijl ik dus nooit hardlopen train) ik kan hoger springen (zie mijn high jump hier boven) , heb veel meer uithoudingsvermogen en ik ben stukken leniger dan ik ooit ben geweest.

En dat allemaal door door deze sport.

Wat is Freeletics

Freeletics is een fitness app voor op je telefoon of tablet, waarmee je kan afvallen, je lichaamsconditie kunt verbeteren en waarmee je je spieropbouw kunt verbeteren en dus sterker kunt worden. Je kan het gebruiken voor ondersteuning bij andere sporten, maar ik doe eigenlijk niets anders meer dan Freeletics.  Freeletics is zowel voor krachttraining als voor conditie verbetering te gebruiken.

Het mooie is dat je eigenlijk niets nodig hebt. Je gebruikt puur en alleen je eigen lichaamsgewicht. Een fitness mat is wel handig en als je verder wilt kan je eventueel een pull-up stang kopen.

Je kan het overal doen! Als je een kamer van 2×2 hebt dan kan je al beginnen. De coach van freeletics houdt in de gaten of je wel je best doet (je traint altijd tegen je zelf, dus je wilt sneller en sneller) en je mag past rusten als je coach het zegt.

Voor iedere workout heb je altijd een warming-up en er na een cool-down stretch sessie. Dus iedere workout is compleet.

Freeletics Kentauros

Gisteren deed ik de workout Kentauros. Dat is een workout waarbij je 4 rondes hebt van:

  • 40x split lunges
  • 10 high jumps
  • 40 burpee squat jumps
  • 10 lunges

Dat lijkt niet veel maar in 35 minuten deed ik dus wel even dus even 160 split lunges, 80 high jumps en 160 burpee squat jumps. Geloof me, ik was blij dat ik niet had gegeten net voor de workout.

Iedere workout is weer anders en dus ook leuk. Ja zo nu en dan krijg je dezelfde workout maar dan net even anders in aantallen of aantal rondes. En steeds dat gevecht weer tegen jezelf. Om zo steeds sneller te worden.

Fitter, sterker en leniger

Deze vorm van sporten is geweldig! 1,5 jaar geleden toen ik begon met het fitter worden deed ik eerst aan Insanity en HiiT maar het verveelde me op een gegeven moment.

Toen ik begon aan Freeletics wist ik niet dat ik hiermee zoveel fitter en sterker kon worden. Niet dat ik nu armen heb zoals Arnold Schwartznegger maar spiergroei is er. Maar naast dit alles wordt ik ook leniger. Ik kon voor dit alles mijn been niet over een hekje krijgen, nu spring ik hoog in de lucht bij high jumps en draai ik mijn hand niet om voor moeilijke rek en strek oefeningen.

Start vandaag nog! En wees fit voor de zomer!

comments powered by Disqus