Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Glucosesiroop: slecht voor een fit lichaam

Glucosesiroop: slecht voor een fit lichaam

Suiker, dat witte spul dat ze uit riet of suiker bieten halen toch? Nou nee. Al een lange tijd gebruiken veel fabrikanten geen suiker meer maar Glucosesiroop.

En dat is niet al te best.

Glucose siroop is een zoete stof dat veel goedkoper is dan suiker.

Glucose siroop bestaat uit:

  • Glucose
  • Maltose
  • Maltotriose
  • Hoge glucose-oligomeren

Glucose wordt normaal door je cellen als energie verbrand. Echter, omdat je in een keer heel veel van dit soort snelle suikers binnenkrijgt wordt overtollige energie dus niet door de cellen verbrand. Dit wordt omgezet in glycogeen. Glycogeen is aan elkaar geplakte glucose. Dus als je 1 glucose deeltje had en nog een andere zijn die nu aan elkaar geplakt. Vetweefsel is uitermate geschikt om dit in op te slaan. Dus wat denk je dat je lichaam doet?

Glucose uit de glucosestroop wordt dus in een andere vorm opgeslagen in jou vetcellen. Je wordt er dus dikker door. Er zitten verder geen voedingsstoffen in dus het is puur en alleen energie voor korte duur. Vitaminen en mineralen ontbreken totaal. Hierdoor heeft men het vaak over lege calorieën. Als je hier te veel van eet krijg je heel snel last van overgewicht!!

En het mooie is, het werkt verslavend, dus je lichaam wil er meer en meer van!

Wat te doen?

Ten eerste lees altijd de ingrediënten om te zien of er gebruik is gemaakt van fructose of glucose siroop. Als dit het geval is kun je het product beter niet kopen.

Geloof je me nog niet? Kijk dan de volgende korte documentaire eens.

Ik zou zeggen, Fructose- of Glucosestirop producten lekker laten staan de volgende keer.

Oh ja, en het zit in heel veel producten! Producten waar je het ook niet van zou verwachten!

Foto van : by JeepersMedia

comments powered by Disqus