Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Silvana Support kussen voor spieropbouw

Silvana Support kussen voor spieropbouw

Wat veel sporters niet weten is dat rust belangrijker is dan trainen. Je kan nog zo hard trainen maar als je niet genoeg rust dan krijgen je spieren niet voldoende tijd om te herstellen. Zonder herstel, geen spieropbouw, zonder spieropbouw ga je geen betere resultaten krijgen of grotere spieren. En voor goede nachtrust is een goed kussen nodig en daar kan Silvana Support je aan helpen.

silvana kussen

Na 3 jaar had mijn Tempur Ergonimische kussen er echt de brui aan gegeven. Eigenlijk hoor je 1x in de één á twee jaar een nieuw kussen aan te schaffen, dus na 3 jaar was ik echt wel toe aan iets nieuws.

Gelukkig was Silvana Support zo aardig om mij van een nieuw kussen te voorzien.

Zeker als sporter is een goed kussen een must. Als je geen goed kussen hebt dan slaap je minder goed en als je minder goed slaapt dan is je lichaamsherstel veel minder.

En lichaamsherstel is juist zo belangrijk!

 

Sporten / afvallen en Slapen

afvallen en spieropbouw door slapenAls je veel sport of wanneer je wilt afvallen moet je ook heel veel slapen. Bij heel veel slapen bedoel ik niet 12 uur per dag, maar 8 uur wel een minimum.

8 uur lijkt misschien misschien niet zo lang, maar ik ken heel veel mensen die veel korter slapen dan dat.

Het is heel belangrijk dat je voldoende en goed slaapt. Slaap beïnvloed namelijk de productie van diverse hormonen in je lichaam. Zo zijn er hormonen die een grote rol spelen bij je hongergevoel. Je begrijpt wanneer deze hormonen niet goed in balans zijn dat je overdag een groter honger gevoel zult hebben. En honger doet eten en van eten kom je aan.

Slecht slapen kan ook grote invloed hebben op stress. Wanneer je goed slaapt helpt dit om  het cortisol gehalte in je bloed te verminderen terwijl een tekort aan slaap het cortisol gehalte juist doet stijgen. Cortisol wordt ook wel het ‘stresshormoon’ wordt genoemd en speelt een grote rol bij de opslag van vet. Hoe minder van dit hormoon, des te minder vetopslag!

Wanneer  je slaapt produceert je lichaam een grote hoeveelheid groeihormoon. Het groeihormoon stimuleert groei. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het repareren van je lichaamscellen en weefsel. Daarnaast zorgt het ervoor dat je lichaam de vetreserves aanspreekt voor het produceren van energie. Dus wanneer je lichaam veel van dit groeihormoon aanmaakt is dit enorm gunstig , het zorgt voor vetverbranding, maar stimuleert ook het herstel van je spieren.

Goed kussen bevorderd nachtrust

silvana supportJe begrijpt dat wanneer je een goed kussen hebt dat dit je nachtrust zal bevorderen. Silvana support kussens ondersteunen je nek en hoofd op een enorm goede manier waardoor je beter zal slapen.

Ik heb zelf voor het  Fluorine kussen gekozen dit is een net wat steviger kussen. Daarnaast heeft dit kussen dus een neksteun en volgt het door de inham je schoudercontour. De buitenkant bestaat uit 100% hoogwaardige katoen en is door de speciale behandeling met Aegis®  bacterie-, schimmel, en huisstofmijt-werend.

Je begrijpt dat wanneer je een kussen zoals deze koopt dat je veel beter slaapt.

Silvana support kussen kopen?

Hopelijk heb je naar aanleiding van bovenstaand artikel begrepen waarom een goed kussen je slaap zal bevorderen en waarom je slaap heel belangrijk is voor een sporter. Wil je een goed kussen neem dan een kussen uit het wat duurdere segment zoals een Silvana support kussen.

Voor 99 euro heb je een Silvana Support kussen. En deze is te koop bij Beddengoed  en Smulderstextiel.

comments powered by Disqus