Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

ICEtags schoen identificatie review

ICEtags schoen identificatie review

Laatst heb ik een review laten zien van de SportQlip identificatie armband. Identificatie voor buitensporters is erg belangrijk. Als er wat gebeurd, wat natuurlijk niet te hopen is en je bent niet aanspreekbaar dan kunnen hulpverleners lezen wie je bent en wie ze moeten bellen.

Echter bedacht ik me bij de identificatie armband dat sommige sporters liever niets om hun polsen hebben. En de oplossing daarvoor is de shoe ID-tag van ICETag.

ICETag, nee ik ging ook even de fout in, het is niet het engelse woord voor ijs. Eigenlijk hoor je er puntjes tussen te denken. I.C.E. dus.

ICE is namelijk de afkorting voor In Case of Emergency. Dit is ooit bedacht om makkelijk nummers terug te vinden voor hulpverleners in je telefoon zodat ze iemand kunnen bellen als je betrokken bent bij bijvoorbeeld een ongeluk.

ICE is niet het engelse woord voor IJS

Via de Nederlandse ICETag website kreeg ik vorige week van uit America de Shoe ID-tags opgestuurd. Het bestel proces op de site is redelijk rechttoe – rechtaan en de bestelling in vlotjes en snel.

Uit Amerika

Na mijn bestelling kreeg ik netjes een mailtje dat het iets langer ging duren met mijn bestelling. Zelf had ik het niet goed gelezen op de website, maar deze Shoe ID-tag komen dus vanuit Amerika. Geen idee waarom, maar zal met het productie proces te maken hebben. Toch was de bestelling erg snel binnen.

In de envelop die ik ontving zaten twee bevestigings-klittenband-bandjes en één identificatie tag.

Licht materiaal

Wat me opvalt, is dat de Shoe ID-tag heel licht is. Eenmaal aan je schoen bevestigd ga je niet merken dat je het bij je hebt, of eigenlijk draagt. Het is eenvoudig te bevestigen door het bandje rond je veters te doen en het klittenband houdt het geheel op zijn plek.

Ik was nog even bang dat de Shoe ID-Tag makkelijk los zou komen, maar wanneer je eenmaal je veters hebt gestrikt zit het eigenlijk heel erg vast en zal het niet los komen.

Er zit ook een reflecterende strip op voor betere zichtbaarheid, echter zal het in mijn buitensport activiteiten waarschijnlijk na het eerste obstakel al niet meer zichtbaar zijn. Een beetje modder er open weg is de reflecterende strip van de ICETag. Maar voor mensen die buiten in de schemer of donker rennen is het zeker handig en ben je weer een stukje zichtbaarder op de weg.

Max 10 regels informatie

Het naamplaatje van de Shoe ID-Tag biedt ruimte voor 10 tekstregels, 5 aan de voorkant en 5 aan de achterkant. Beide zijden graveren kost wel 2 euro 50 extra, maar als je de ruimte echt nodig hebt dan is het zijn geld meer dan waard.

Dus als je liever geen polsbandje draagt als identificatie bandje dan is deze Shoe ID-Tag een hele goed oplossing.

Je kan ze kopen via ICETag en voor €14,95 is hij van jou!

comments powered by Disqus