Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Insanity Workout fit-test

Insanity Workout fit-test

Vandaag was ik toe aan wat anders! Na een paar weken fitness blender video’s te hebben gevolgd en met plezier heb gedaan wilde ik wel eens wat stevigers.

Dus dan kom je al snel op de “Insanity” workouts. Of te wel de “Ben je helemaal gestoord” workouts.

Insanity Workout is een zeer intensieve training van de Amerikaanse fitness instructeur “Shaun T”. De dvd’s van hem bestaan uit verschillende workouts die je dient te volgen in een vastgestelde volgorde. De volledige training duurt 60 dagen en de belofte is dat je fitter en strakker dan ooit wordt.

Ik dacht…. dat wil ik ook. Je begint met een test om te bepalen hoe goed (of slecht) je bent. De test bestaat uit 8 oefeningen en probeert dus te kijken hoe je er voor staat.

De insanity workout staat te boek op internet als “niet voor mietjes” en “gevaarlijk”. Als je dit gaat doen zou het wel eens je dood kunnen worden. Als ik eerlijk ben is dat natuurlijk bij iedere sport zo. Als je veel te zwaar bent en zonder conditie zelf aan de slag gaat met een sport waarbij je een hoge hartslag krijgt, kan je inderdaad de pijp uit gaan.

Ik heb echter gemerkt dat tijdens de trainings-test-sessie, Shaun constant hamert op dat je je hartslag in de gaten moet houden. Mijn Polar M4 en hartslag meter geven prima aan hoe ik er voor sta, dus heb het in de gaten gehouden  tijdens de fit test.

Werd het extreem hoog….. nou laten we het er op houden dat ik het zwaar had… heel zwaar, maar mijn hartslag is nooit in de gevaren zone gekomen. Dit is ook niet een workout die je zonder vooraf al een paar weken getraind te hebben moet gaan doen.

Ik kwam overigens redelijke goed uit de test. Ja hij is zwaar en mijn fitheid lijkt bij deze training tot een nulpunt gedaald, maar zelf vond ik eigenlijk dat ik het aardig bij kon benen.

Ga ik er mee verder…. ja, maar dat wordt de komende 60 dagen dan wel echt afzien!

Mocht je de test willen doen hier naast is het test formulier te downloaden.

Oh en verwacht geen super wonderen van deze workout. Ja je wordt er fitter van en ja je zal redelijk wat afvallen, maar een 6-pack in 60 dagen als je nu kilo of 10 te veel weegt zal niet gebeuren.

comments powered by Disqus