Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Kwark na je training, niet weg te krijgen

Kwark na je training, niet weg te krijgen

Kwark, een goede vervanging van een whey shake na je training. Ik heb het nu een paar keer geprobeerd maar echt lekker …… nee, niet echt.

Eigenlijk helemaal niet lekker, en omdat ik zo’n dorst heb na het sporten ook niet altijd even makkelijk weg te krijgen.

Maar je hebt geluk! Want ik heb de oplossing!

Kwark is voeding waar van nature veel eiwitten in zitten dus eigenlijk na een zware spiertraining een prima vervanging is voor een whey shake.

Het is redelijk goedkoop en een kant en klare oplossing. Maar die smaak hé!

De eerste keer ging het eigenlijk prima, en dacht ik niet eens aan de smaak. Maar de keren er op werd het er niet echt veel beter op.

Dit ging ik niet lang trekken. Nu kon ik wel gelijk mijn zuur verdiende geld in een pot Whey investeren maar kan dat nou niet anders met die kwark.

Dus ben ik gaan experimenteren. Hieronder mijn bevindingen.

**Als Dorstlesser

** Enorme dorst had ik na een training. Ik had geen drinken bij me tijdens de training en ik moest drinken. Maar ik moest ook kwark eten. Dus maakte ik een combi! 100 gram kwark in een glas en afvullen met koud water. Even roeren en….. tja wat heb je dan…. de smaak lijkt het meeste nog op karnemelk. Alleen is het dunner. Er na kan je nog een keer het glas vullen met water om de restjes op te drinken!

Let op!: als je niet van klontjes drinken houdt dan is dit geen goed idee. Ik weet dat sommige mensen over hun nek gaan bij de gedachte aan klontjes in hun drinken en dat kan je met deze dorstlesser dus wel hebben.

Als gezonde shake

Dorst en honger had ik na een training… en ik bedacht me dat ik nog geen fruit op had die dag. Dus blender uit de kast, één kiwi (geschild) en 5 aardbeien er in. 100gram kwark en een beetje melk (kan je ook door water vervangen). Minuut of wat mixen/blenden en hier heb je een kant en klare fruit shake. Heerlijk, maar kost even wat tijd omdat je het fruit moet schoonmaken.

Let op!: Achteraf gezien was de kiwi in de shake heel handig en lekker! Want in in kiwi zit Actinidine en dit is een enzym dat eiwitten afbreekt_._ Gelukkig is dat niet erg want op deze manier worden de eiwitten sneller opgenomen in je lichaam omdat je lichaam een zelfde soort trucje doet om het eiwit voor opname af te breken. Overigens zit dit enzym dat dus het eiwit in de kwark afbreekt in :  kiwi’s, mango’s, papaja’s en ananas.

 

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om kwark te eten, zoals met noten of een vleugje siroop (kijk uit voor glucose fructose siropen).

Als ik nog meer varianten heb geprobeerd laat ik het je zeker even weten.

 

 

Foto : “Skimmed milk quark on spoon” by SKopp

comments powered by Disqus