Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Last van blaren, gebruik de extra gaatjes in je schoenen.

Last van blaren, gebruik de extra gaatjes in je schoenen.
Ik heb veel foto’s zitten bekijken over blaren, maar ze waren eigenlijk allemaal te goor om hier te laten zien.

Dus deze maar gekozen. Is ook vast wel iets wat je zou doen als je geen pleisters bij je hebt en wel blaren.

Heb je ook wel eens last van blaren dan heb ik misschien wel de oplossing voor je gevonden. En die oplossing zat al een tijdje in je schoen!

Blaren… wat zijn dat eigenlijk? En hoe krijg je blaren?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Als je langdurig op één plek op de huid wrijft laten oude opperhuid cellen los en vormt er door de warmte en irritatie vocht tussen de opperhuid en de lagen er onder. En dat doet pijn.

Als de opperhuid open gaat komt het vocht uit en loopt de blaar leeg, dat geeft vaak verlichting ivm de pijn, maar dan is het geheel losser. Loop je door scheurt het vel waarschijnlijk los en kom de huid onder de opperhuid open en bloot te liggen. En dat doet pas echt pijn.

Maar hoe krijg je dan blaren in je schoenen? Omdat je voet waarschijnlijk te los zit in de schoen en je bij het hardlopen dus snelle wrijving krijgt tussen voet / sok en schoen.

Je moet dus zorgen dat je voet en schoen (inclusief sok) één moeten zijn! Als je voet beweegt, moet de schoen als het ware je tweede voet zijn en niet anders bewegen dan je voet (want dan krijg je wrijving en dus blaren)

De oplossing tegen wrijving in de schoen en dus tegen voet blaren is het gaatje voor de veters die je nooit gebruikt.

Wellicht is het opgevallen dat in je sportschoenen een vetersgaatje op een nogal vreemde plaats zit. Dit gaatje voor de veters zit namelijk schuin onder het bovenste gaatje en een hale centimeter richting de hiel.

Als je dit gaatje met je veters gebruikt is het bijna onmogelijk voor je voet binnen de schoen te bewegen en zijn blaren dus zo goed als uitgesloten.

Deze zogenaamde Lace Lock (zoals ze deze manier van strikken ook wel noemen) is redelijk eenvoudig en trek je zeg maar de schoen vast rondom je voet.

Met de video hieronder wordt heel eenvoudig uitgelegd hoe je de Lace Lock kan toepassen. Hierdoor zit je voet vast in je schoen en zijn blaren krijgen geen probleem meer!

Mocht je nu een paar schoenen hebben zonder dit extra gaatje in de schoen, gebruik dan de zelfde methode op het bovenste gaatje in je schoen om de Lace Lock toe te passen.

comments powered by Disqus