Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Naar de voedingsconsulent

Naar de voedingsconsulent

Nee nee nee ik lijd niet aan Obesitas, ja ik ben nog wat kilo’s te zwaar maar ik ben al goed op weg om die kilo’s kwijt te raken.

Kilo’s vet wel te verstaan, want spieren wil ik niet kwijt. Trainen trainen trainen, en letten op wat ik eet.

De kilo’s gaan er tot nu toe redelijk makkelijk af en daar maak ik me nu zorgen om.

< !–more –>Toen ik 8 jaar geleden via het Sonja Bakker dieet zo’n 15 kilo ben afgevallen was het niet alleen vet wat er af vloog.

Door het Crash dieet werd ik snel lichter, veel lichter. Het vet smolt als het ware weg, maar in het proces nam mijn lichaam ook veel spiermassa mee.

Ik merkte na dat toen ik van 90Kg naar 75Kg ging ik enorm veel kracht en spieren had verloren. Spieren waar ik heel lang mee bezig ben geweest om die weer iets op te bouwen (okay, ik deed ook niet echt mijn best).

Dat proces wil ik niet niet meer. Nu ik zo’n 5Kg ben afgevallen, puur door veel trainen en een minimale aanpassing aan wat ik eet (gewoon iets minder vette zooi) zit ik op een punt waarbij het moeilijker zal worden om vet te verbranden maar ben ik gelijk ook bang dat ik weer spiermassa ga verbranden omdat ik gewoon weg niet voldoende eet of niet het juiste eet.

Op internet wordt je ook niet echt veel wijzer. Er zijn legio shakes, proteïne snacks enzovoorts waardoor je nog meer zou afvallen en waarschijnlijk spiermassa zal behouden.

Maar zeker weten doe ik het niet. Tot een collega met een goeie tip kwam.

Waarom ga je niet naar een voedingsconsulent?

“Waarom ga je niet naar een voedingsconsulent?” zei ze me. Een diëtist bedoel je? (vroeg ik haar) Nee een voedingsconsulent, die kan kijken wat jij in jou geval het beste kan doen qua voeding.

Toen ik er over nadacht, was dat eigenlijk wel het antwoord wat ik zocht. Iemand die mij kon vertellen wat ik in mijn geval het beste zou kunnen eten en drinken. Om zo meer vet kwijt te raken en spiermassa te behouden en op te bouwen naast het trainen wat ik al doe.

Binnenkort mijn eerste sessie. Ik hou jullie op de hoogte!

Foto  epSos.de

comments powered by Disqus