Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Neem voldoende rust bij sporten

Neem voldoende rust bij sporten

Toen ik 13 augustus op vakantie ging was mijn lichaam op. Ik merkte het al tijdens een paar Freeletics trainingen voor de vakantie. Ik was toch fit? Waarom kon ik plots geen 50 tot 100 burpees meer? De trainingen er voor ging dat zonder problemen en zonder te veel rustpauzes.

Wat is er aan de hand met mijn lichaam? En plots ging het lampje branden! Misschien een beetje overtraind? De afgelopen 5 maanden had ik af en aan 4 tot 5 dagen per week getraind! De kilo’s vlogen er af! Mijn lichaam werd fitter en fitter! Dit gaf een goed gevoel! Ik wil meer meer meer!!!! Het werkt echt verslavend. Nee nee geen rust, trainen trainen trainen!

En toen, kon ik het niet meer! 100 pushups, 80 pushups, 50 pushups! Het werd eerder minder dan meer. Tijd om een pauze in te lassen! Op vakantie, even geen sport. Gewoon weer even niet denken aan hoeveel ik eet en of ik wel genoeg gesport heb.

Zelfs 50 pushups werden te veel

Na de vakantie had ik geen zin in veel sporten. Ik deed nog wel mee met de wekelijkse bootcamp en natuurlijk de obstacle runs, maar trainen tussendoor was even voorbij. 1 week na vakantie, werden er 2. 2 weken werden er 4, 1 maand werden er 2 en nu is het bijna november. Dus 3 maanden bijna niets gedaan.

Gisteren zei mijn zoontje tegen me: “Pap, wanneer ga je weer eens sporten?”. Sporten, Ja! Daar heb ik eigenlijk wel weer eens zin in! Dus net de freeletics ARTEMIS workout gedaan. Kapot was ik. Maar ik ging door tot ik de

  • 50 BURPEES
  • 50 PULLUPS
  • 100 PUSHUPS
  • 150 SQUATS
  • 50 BURPEES

had gedaan! De laatste burpees gingen per 5. Maar ik maakte het af!

Maar het was heerlijk om te doen!

Maandag weer! Want ik ga iets meer rust in mijn sport week inbouwen.

Toen ik overigens voor Dood op mijn mat lag na deze sessie kwam mijn grote kleine jack russell vriend me even een knuffel geven. Hij had zeker gezien dat ik goed mijn best had gedaan.

comments powered by Disqus