Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Polar M400 1.4 firmware update

Polar M400 1.4 firmware update

Had ik het vorige week nog over de 10 redenen om de Polar M400 niet te kopen, zijn met de nieuwe 1.4 firmware update zijn er eigenlijk nog minder redenen om hem niet te kopen.

Oftewel… koop hem wel!

< !–more –>De Polar M400 is namelijk een stuk smarter geworden!

Één van de grootste nadelen vond ik toch wel dat het horloge niet automatisch synchroniseerde.

Nu hoeft dat echt niet elke 5 minuten, maar het zou best handig zijn als hij zo’n 2 tot 3 keer per dag even zijn data in mijn smartphone zou pompen.

Als ik op mijn smartphone wilde zien hoe de dag er voor stond, moest ik eerst synchroniseren waarna ik pas was kon zien. Dat hoeft nu dus niet meer. Je kan nog steeds automatisch synchroniseren maar het hoeft dus niet.

Wat wel enorm jammer is, is dat je de veel duurdere V800 moet kopen als je ook berichten van je telefoon op je horloge wilt hebben. Iets wat makkelijk moet kunnen volgens mij op de Polar M400 maar de makers van de Polar horloges waarschijnlijk gewoon uit hebben gezet omdat anders de redelijk forse prijs van de V800 niet meer rechtvaardig zou zijn.

Gelukkig is er wel ander goed nieuws te melden bij de 1.4 update. Zo kan hij nu sneller een GPS fix krijgen en kunnen indoor renners hun meters ook bij houden doordat de Stride sensor Bluetooth Smart  te koppelen en dus te gebruiken is met de Polar M400.

Nog steeds een top horloge voor de indoor en outdoor sporter!

comments powered by Disqus