Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Polar M400 mijn beste maat bij het Fit worden

Polar M400 mijn beste maat bij het Fit worden

Mijn beste maat bij het sporten is toch wel mijn Polar M400 geworden.

Ik heb heel lang gezocht naar de ultieme smart watch. En helaas is die er niet.

Dat wil zeggen, hartslag, 7 dagen zonder opladen, diverse sporten waaronder bootcamp, waterdicht, goed af te lezen display, gekoppeld aan telefoon, gps, slaap controle.

Nou … buiten de Apple Watch die er aan zit te komen, dan de rest dit eigenlijk niet of je moet een TomTom watch kopen maar, de Apple Watch moet je iedere nacht opladen dus die kan geen nachtrust meten. En de TomTom kende op het moment dat ik deze watches reviewde geen Bootcamp als sport.

Het is dus een Polar M400 geworden met de daarbij behorende H7 Hartslag meter.

< !–more –>Okay… eerlijk is eerlijk… helaas zit niet alles in de Polar M400 dat ik had willen hebben. Er zit geen hartslag meter in. Maar de horloges met hartslag meter meten blijkbaar toch nog niet zo goed als een borstband.

En ja… een borst band (ik heb de runtastic gehad en nu dus de Polar H7) zit gewoon niet lekker. Het is niet iets waarmee je de hele dag gaat rondlopen, maar bij bootcamp of de Hiit die ik thuis doe is het voor dat half uurtje of uurtje prima te doen. Harslag meters in de horloges zoals bij Mio of TomTom lezen bij sporten zoals bootcamp toch niet zo goed af.

Daarnaast is buiten de sportzaken de Polar M400 niet smart! Hij koppelt alleen met je telefoon om sport data uit te wisselen en je kan dus niet je telefoon vanaf je horloge bedienen.

Ten derde en als laatste is het geen echt mooi horloge. Het is een prima mooi ding om mee te sporten, maar mijn TW Steel staat toch net ff wat mooier als ik in een net overhemd of pak op het werk rond loop. Ik had liever gezien dat je de bandjes kon wisselen met wat mooiere bijvoorbeeld leren bandjes met alu-look omhulsel. Maar het is niet anders.

De Apple Watch heeft naar wat ik heb gezien op internet wel een prachtige uitstraling, maar om met de Watch te gaan bootcampen vind ik toch een beetje zonde. Als er een kras op mijn Polar M400 komt (en geloof me hij is heel sterk) vind ik dat voor de 150 euro die ik er voor heb uitgegeven toch een stuk minder erg dan als dat zou gebeuren op mijn Apple watch van ±400 euro.

Een pebble had ik ook nog wel willen kopen, maar ook die is niet gericht op sport en heeft dan ook geen gps.

De Polar M400 kan geheel werken zonder Mobiele telefoon en met Bootcamp of Crossfit is dat gewoon lekker.

Ik heb een tijdje met mijn iPhone in zo’n arm zakje rond gelopen, maar dat is toch niet handig. Je bent niet zo “vrij” als je wilt zijn met bootcamp.

Ook mooi aan de Polar is dat hij je om de zoveel tijd een virtuele schop tegen de kont geeft dat je moet bewegen als je te lang hebt stil gezeten.

Daarnaast dient hij beloningen uit in de vorm van een beker als je een bepaald onderdeel hebt verbetert zoals snelste tijd, meest verbrande calorieën, langste stuk gelopen enz.

Het  installeren van de Polar 400 gaat via internet en is echt super eenvoudig. Dus geen geklooi met de kleine knopjes van het horloge zelf.

De Polar M400 is te koop vanaf 150 euro en met de H7 hartslag meter is hij te krijgen vanaf 169 euro.

comments powered by Disqus