Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Probar en Pulsin energie en proteïne voor de bewuste sporter

Probar en Pulsin energie en proteïne voor de bewuste sporter

Mijn beoordeling


Probar en Pulsin repen niet alleen lekker, maar ook zeer verantwoorde sport repen. De smaak van de repen is goed, maar ik vind niet iedere reep even lekker. De verpakking is van plastic, dus iets minder voor het milieu.


Smaak
8/10
Ingrediënten
9/10
Energie-score
9/10
Verpakking
6/10
Prijs
8/10

Een paar weken geleden las ik in het blad “Mountainbike plus” een advertentie van Probar. De zogenaamde lekkere gezonde energie bar. Ik dacht: “Ja hoor daar gaan we weer, nog een bedrijf dat beweerd dat ze een gezonde en lekkere energie bar hebben”. Ik durfde de stelling van hun wel onder uit te halen en wilde eens echt weten of deze energie bars nu echt wel lekker en gezond zouden zijn, dus schreef Probar aan.

Niet al te lang er na kreeg ik een doos binnen, met niet alleen energie bars, van Probar, maar ook Proteïne bars van Pulsin. En “Oh boy, was I wrong!”.

Energie en Proteïne repen, je hebt ze in alle soorten en maten, in allerlei kleuren en je hebt ze vooral in allerlei smaken die niet te herleiden zijn (gewoon smerig) en daarnaast ook nog eens zeer ongezond zijn.

Waarom energie repen eten

Energierepen zijn er  om op 1 moment van de dag nuttig te zijn en dat is ongeveer 1 uur voor een zeer sportieve uitdaging. Je wilt namelijk op dat moment je energie reserves op een goede en verteerbare manier aan gaan vullen.

En dat is wat energie repen doen, dat is dus anders bij Energie Gels! Energie Gels geven snel een energie af op het moment dat je het nodig hebt (bij langdurig sporten). Energie bars geven, wanneer juist samengesteld, je een goede langdurige energie.

Je kan ze ook gebruiken om koolhydraten te stapelen of wanneer je een zeer lange inspanning hebt waarbij je vaste voeding kan verdragen.

Als normale snack zou ik ze niet gebruiken, of je wilt graag heel snel te veel koolhydraten en suikers binnen krijgen.

Een energiesnack voor de training vult je glycogeenreserves aan. Tijdens een intensieve training is Glycogeen de energiebron voor je spieren. Een goede energie bar voor sporters bestaat voor zeventig tot negentig procent uit koolhydraten en raad is waar Glycogeen van gemaakt wordt? Juist koolhydraten!

Waarom proteïne repen eten

dpc-6Eiwitrepen of bars zijn voor mensen die op zoek zijn naar een snelle eiwitbron die weinig tot geen bereiding nodig heeft. In tegenstelling tot energierepen of bars, die bedoeld zijn om energie te verschaffen, is een proteïne bar er  om eiwitten aan te vullen.

Het voordeel van een eiwit bar of reep is dat je hiermee op een hele makkelijke manier een zeer eiwitrijke maaltijd aan je voedingsschema kunt toevoegen. Doe je aan duursport, fitness of fietsen dan geven deze repen je na de workout, training of wedstrijd snel toegang tot veel eiwitten en eiwitten zijn belangrijk bij de opbouw, reparatie en behoud van spiermassa.

De ideale protein bars bevatten een hoop eiwit, geen tot weinig suikers en enkel goede vetzuren.

Probar energie repen

dpc-5PROBAR® is een merk op het gebied van gezonde, effectieve en vooral smaakvolle sportrepen en snacks. Deze zijn stuk voor stuk ontwikkeld op basis van gecertificeerd biologische ingrediënten, speciaal voor actieve mensen. Het van oorsprong Amerikaanse merk biedt een keuze uit  repen en snacks die gebruikt worden voorafgaand aan, tijdens en na (duur)sport activiteiten.

Althans dat is wat Probar zelf zegt over hun repen. Natuurlijk kan je tijdens en na sport activiteiten een energie bar eten, maar in de meeste gevallen is na het sporten een Proteïne bar beter. Echter bevatten de repen van Probar ook veel eiwitten dus ook na het sporten is een Probar energie bar een prima aanvulling!

Er zijn namelijk verschillende soorten Probars, de PROBAR® Meals (voor het sporten) en de PROBAR® Fuel™ en PROBAR® Bolt® voor tijdens het sporten! En dan heb je nog de Bites!

De producten van PROBAR® zijn ideaal bij hoge intensiteit sporten en bij activiteiten waarbij een goede voeding van groot belang is. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van biologische groenten, fruit, zaden, pitten en granen. Dit zorgt voor een hoogwaardige lijn met eerlijke voedingsrepen en snacks, zonder concessies te doen ten aanzien van de kwaliteit en smaak.

De PROBAR® Bites™ zijn de verantwoorde en gezonde, glutenvrije en vezelrijke tussendoortjes, voor elk gewenst moment van de dag. De ingrediënten in deze heerlijke repen zijn plantaardig, biologisch en zijn afkomstig uit duurzame bronnen. Iedere reep bevat 190 calorieën en 6 gram plantaardige proteïnen op basis van rijst. De PROBAR® Bites™ zijn verkrijgbaar in de varianten Coconut Almond en Mixed Berry.

Pulsin proteïne repen

pulsinPulsin’ is opgericht door drie studenten van de Universiteit van Bristol in Engeland die een passie voor lekker eten hebben. Al tijdens hun studententijd experimenteerden ze in de studentenkeuken met allerlei recepten en droomden ze ervan om samen een bedrijf te beginnen in gezonde voeding. Tien jaar later is hun droom ook daadwerkelijk uitgekomen en nu maken zij de lekkerste energie- en snackrepen en eiwitpoeders waar de hele wereld van mag genieten.

De Pulsin’ repen zijn een 100% natuurproduct, met als basis een samenstelling van koudgemalen cacao, cashew boter en vanille. Andere toegevoegde superfood kruiden zijn: Ginseng, Guarana, Maca, Ashwagandha. Tevens worden er 2 proteïne repen van dit merk vekocht, zij bevatten: pinda’s en Proteïnen uit verschillende bronnen: wei proteïne, pea proteïne, pinda proteïne. Deze repen zijn ook op lage temperatuur bereid.

De smaak

dpc-4Toen ik de eerste hap nam van de Probar Meal wist me niet wat me overkwam…. Sport repen… die zijn toch vaak gewoon vies? Wacht… opnieuw, nog een hap. Hé? Wat krijgen we…….

Deze reep is helemaal niet vies, en ook de Pulsin’ repen niet!! Tijdens sport activiteiten er na heb ik één voor één de repen op gegeten. En ik vond er géén één vies of smerig! Okay, ze waren niet allemaal precies binnen waar ik van hou qua smaak, maar je proefde bij de repen de ingrediënten, je proefde echt smaak.

En dat niet alleen! Je ziet ook daadwerkelijk de ingredienten zitten. Bessen, noten, granen. Vaak is het zo erg gemalen in zo’n bar dat je moet raden wat er in zit als je niet de verpakking leest.

De ingrediënten

De ingrediënten die Probar en Pulsin’ zijn goed en gezond. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van biologische groenten, fruit, zaden, pitten en granen. Dit zorgt voor een hoogwaardige lijn met eerlijke voedingsrepen en snacks, zonder concessies te doen ten aanzien van de kwaliteit en smaak.

In de Pulsin’ repen maken ze zelfs gebruik van  Ginseng, Guarana, Maca, Ashwagandha de zogenaamde superfoods! Daarnaast zijn de repen vooral Glutenvrij, Lactosevrij enVrij van geraffineerde suikers.

Je ziet het! De repen van Probar en van Pulsin’ zijn niet alleen lekker maar ook nog eens verantwoord om voor, tijdens en na het sporten te eten.

comments powered by Disqus