Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Quaker ontbijt, de beste start van de dag

Quaker ontbijt, de beste start van de dag

quaker ontbijtEen paar weken geleden kreeg ik een mooi pakket van Quaker, een doos voor met Quaker ontbijt! Als sporter weet ik hoe belangrijk het is om gezond te eten en vooral goed te ontbijten.

Ik zelf eet dan ook bijna dagelijks, havermout of muesli. Maar Quaker gaf me meer! In de doos zaten 2 dozen met Granola, muesli en een doos instant oats in. Zelf wilde ik ook nog de Cruesli van Quaker proberen dus die heb ik er zelf nog bij gekocht.

Bij Quaker laten ze zich al zo’n  130 jaar inspireren door havermout voor het maken van lekkere en veelal gezonde ontbijtproducten. Het begon in 1877 met de registratie van Quaker Havermout dat het eerste geregistreerde ontbijtgranen merk is. Ze hebben door de jaren heen heel wat verschillende ontbijt varianten op havermout uitgebracht.

Ontbijten met Quaker

Ontbijten is belangrijk. Niet alleen voor mij als sporter, maar ook wanneer ik naar mijn werk moet. Deze eerste maaltijd van de dag is niet zomaar door iemand bedacht bedacht. Het lichaam heeft het ’s nachts zonder eten moeten doen, om daarna goed te kunnen functioneren en optimaal te kunnen presteren hebben we bij het dageraad weer voedsel nodig.

Het ontbijt zorgt ervoor dat je je goed kan concentreren op je werk, maar ook goed presteert bij het sporten. Daarnaast zet het ontbijt ook je darmen aan het werk. Als je goed ontbijt, krijgt je lichaam de rest van de dag veel gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn.

Dus je snapt! Goed ontbijten is een must!

Quaker Oats Express Naturel

quaker ontbijt oats express naturelHeb je echt weinig tijd ’s morgens? Of wil je gewoon een goede bodem leggen voor een lange dag met een obstacle run? Dan heeft Quaker heeft de perfecte oplossing!

De Oats Express Naturel zakjes zijn gevuld met een individuele portie havermout. Hiermee maak je redelijk snel en efficiënt een bord ontbijt! Want via deze kant-en-klare verpakkingen trakteer je jezelf op een lekker én evenwichtig ontbijt in amper twee minuten!

Het enige dat je hoeft te doen is 180ml melk aan de kook te brengen! Zakje er doorheen, roeren en je ontbijt is klaar.

 

Voordelen van Quaker Oats Express op een rij:

 • Het is een gezond ontbijt
 • Het onbijt is rijk aan vezels
 • Er zitten geen toegevoegde suikers in

Quaker Havermout Muesli

quaker-havermout-muesli

Quaker Havermout Muesli is aangevuld met rogge, spelt, fruit of noten en maken het  samen tot een heerlijke ontbijt. De lekkere muesli heeft 100% volkoren granen en is een natuurlijke bron van vezels. Met yoghurt of melk een goede start van je dag.

Quaker Havermout Muesli bevat alleen suikers die van nature in de ingrediënten aanwezig zijn. En dus geen toegevoegde suikers!

Er zijn twee verschillende Quaker Havermout Muesli:

Quaker Havermout Muesli Noten

Quaker Havermout Muesli Multifruit

Voordelen van Quaker Havermout Muesli Express op een rij:

 • Het ontbijt is op basis van havermout
 • Het is rijk aan vezels
 • Er zitten geen toegevoegde suikers in

Quaker Havermout Crunchy Muesli

quaker havermout crunchy muesli pecanDe havermout crunchy muesli is een krokante muesli op basis van havermout. De havermout is licht geroosterde en is verrijkt met tarwe, gerst, pompoenpitten en lekkere noten of vruchten.

Deze krokante en rijk gevulde havermout muesli eet je koud met melk of yoghurt.

Er zijn twee verschillende Quaker Havermout Crunchy Muesli:

Quaker Havermout Crunchy Muesli Pecan- & Paranoten

Quaker Havermout Crunchy Muesli Goji- & Blauwe Bes

Voordelen van Quaker Havermout Muesli Express op een rij:

 • Het ontbijt is op basis van havermout
 • Het is rijk aan vezels

 

Quaker Havermout Granola

quaker-havermout-granola-aardbei-en-framboos5fdc3be9af43682db1d1ff0200ccbff8Quaker Havermout Granola is een ontbijtgraan van volkoren krokante havermout. Voor een vezelrijke start van je dag.

Granola wordt gemaakt door het roosteren van havermout en vaak ook nog andere noten en of zaden.

Er zijn twee verschillende Havermout Granola soorten:

Quaker Havermout Granola Original

Quaker Havermout Granola Aardbei en Framboos

Voordelen van Quaker Havermout Granola op een rij:

 • Het ontbijt is op basis van havermout
 • Het is rijk aan vezels
 • Het is krokant lekker!!

Quaker ontbijt lekker?

Quaker larryJa! De verschillende soorten ontbijt die je kan hebben met Quaker zijn heel lekker. Muesli is niet zo’n mijn ding, ik weet niet of ik dat nog eens ga kopen, maar de havermout, de crunchy muesli en de granola zijn mij zeer goed bevallen.

En gaven mij als ontbijt ook de energie voor de rest van de dag. Toen van de week dus de Quaker doos leeg was heb ik gelijk maar een nieuwe lading gehaald uit de winkel om voorlopig weer voorzien te zijn van mijn dagelijkse gezonde ontbijt.

Nog een leuk weetje over de man op de verpakking!

Zijn naam is Larry en hij heeft de afgelopen tijd een kleine verjongingskuur ondergaan. Zo is hij wat afgeslankt, heeft hij een gezonde blos gekregen en zette ze bij Quaker een wat modernere hoed op zijn hoofd.

comments powered by Disqus