Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Reboot with Joe, sap dieet

Reboot with Joe, sap dieet

fatsicknearlydeadGisterenavond heb ik op netflix twee documentaires zitten kijken van Joe Cross genaamd : Fat, Sick and Nearly Dead en Fat, Sick and Nearly Dead 2.

Het gaat over Joe Cross, met 45 kilo overgewicht, zijn lijf vol met steroïden en lijdend aan een slopende auto-immuunziekte is Joe Cross aan het einde van zijn Latijn en zijn hoop.

De film volgt de persoonlijke missie van Joe om weer gezond te worden. Aangezien artsen en conventionele medicijnen niet in staat zijn Joe op lange termijn te helpen, blijft er nog maar één optie over: de mogelijkheid van het lichaam om zichzelf te herstellen.

Hij zweert junkfood af en gaat op weg met een sapcentrifuge en gaat de komende zestig dagen alleen maar vers fruit en groentesappen te drinken. De komende 3000 mijl heeft hij één doel voor ogen: om van zijn pillen af te komen en een evenwichtige levensstijl te bereiken.

Hij reist tijdens zijn 60 dagen sap drinkend door Amerika met een paar doelen: van zijn pillen afkomen, een evenwichtige levensstijl bereiken, gewicht te verliezen en een documentaire maken. Hij spreekt diverse mensen (van de straat en wetenschappers / artsen) over waarom iedereen zo slecht eet.

Het is echt niet normaal hoeveel mensen geen groenten eten omdat ze het niks vinden. Nu zal je denken… ja dat is Amerika…. maar geloof me als ik rond me heen kijk (zowel bij familie als bij collega’s) eten ze heel heel slecht.

Nu wil ik niet zeggen dat ik super gezond eet… maar ik eet in ieder geval niet enorm veel meer en ik nuttig redelijk veel groenten.

Maar volgens Joe moet je dus gaan Juicen ofwel 10 dagen of liever nog langer 60 dagen! In 10 dagen kan je je lichaam een soort van Reboot geven, of te wel: Reboot with joe. Even alles resetten. Daarnaast krijgt je lichaam een super gezonde reiniging.

De films waren voor mij een redelijke eye-opener. Ik geloof er heilig in dat door verkeerde voeding veel mensen futloos en/of ziek zijn. Probleem is natuurlijk dat even 60 dagen alleen maar sapjes drinken niet makkelijk is.

Ik zelf heb een gezin en mijn vrouw ziet me al aankomen! Tuurlijk joh… ga jij lekker juicen… passen we heel onze eetgewoonte gewoon even aan. Nee dat gaat hem niet worden. Maar meer groente en fruit drinken kan natuurlijk wel. En heb je geen tijd om het zelf te maken, ga dan eens naar http://frecious.nl/. Daar verkopen ze de sappen gewoon kant en klaar.

Wil je zelf toch gaan juices gaan maken zorg dan dat je een slow juicer koopt. Een slowjuicer perst langzaam het vocht uit de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het persen van bijvoorbeeld olijfolie of het kauwen door een gebit. Een sapcentrifuge werkt net even anders, want deze centrifugeert heel snel het sap er uit… zo snel dat deze juist de enzymen en voedingsstoffen er ook uit haalt.

Ga ik juicen? Denk het wel! Maar 10 of 60 dagen sap-vasten wordt niet te doen denk ik.

comments powered by Disqus