Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Review Deurrekstok Insportline Deluxe

Review Deurrekstok Insportline Deluxe

Mijn beoordeling


De installatie en mogelijkheden zijn prima bij dit ding. Helaas missen er dus de afdop-onderdelen en past het dus gewoon niet op een normale deur en is het gebruikers gemak dus minimaal!


Gebruiksgemak
5/10
Degelijkheid
8/10
Kwaliteit
5/10
Mogelijkheden
8/10
Design
8/10
Afmeting
1/10
Installatiegemak
10/10

Deurrekstok Insportline Deluxe van sportbay zou iedere deurpost kunnen omtoveren tot een eigen persoonlijke gym en dat zou al kunnen in slechts enkele seconden.

Maar mijn eerste ervaring was toch even anders met deze Deurrekstok Insportline Deluxe van sportbay, dus hierbij mijn Review Deurrekstok Insportline Deluxe.

IMG_0073

Voor net geen 23 euro durfde ik het wel aan. Een pullup bar om mijn deur om te toveren tot een, zoals sportbay het noemt, persoonlijke gym.

Wat ik wilde was alleen een manier om pull ups te kunnen doen. In mijn freeletics zit dat in diverse workouts dus is wel handig om te hebben.

In de doos die vandaag kwam zat het complete pakket wat je in 10 minuten in elkaar kan zetten.

IMG_0075Maar let op…. zitten die schroeven wel goed? (daarover later meer)

Na het in elkaar schroeven was ik opgewonden over wat zou komen, de Deurrekstok Insportline Deluxe lijkt namelijk als 2 druppels water op de Iron Gym Xtreme.

 

Nou ja… twee druppels water…

Deurrekstok Insportline Deluxe

Deurrekstok Insportline Deluxe

Iron Gym Xtreme

Iron Gym Xtreme

IMG_0078Als je goed kijkt zie je dat de deur ronding veel korter is bij de Iron Gym veel korter is! IMG_0079En dat is veel beter. Althans voor mijn deur. Bij de Inportline is die zo lang dat het gewoon weg niet goed past! Ik denk dat het zo’n 4cm te groot is. Waar door hij dus niet past. Hij hangt zo scheef dat hij steeds over de deurpost schiet. Er zitten wel van die houders bij, maar die trekken zo krom dat ik bang ben om mijn muur te beschadigen.

In mijn schuur heb ik een veel bredere deurpost. Ongewoon breed eigenlijk en daar past bij net.

IMG_0076Het in elkaar zetten gaat dus redelijk eenvoudig omdat er een schroevendraaier-tje en een sleutel bij zit om het geheel in elkaar te zetten.

Toen de pullup bar ging kon ik aan de slag, maar bij mijn tweede pullup ging het gelijk fout! Ik deed een zogenaamde Alternating Grip Pull-Up en stootte daarbij mijn hoofd tegen een uitstekende schroef. Nu staat er bij de originele foto van die afdop-dopjes voor de schroefjes…. die er dus niet bij zaten.

Door de kopstoot met de schroef (die ik er nu maar anders om in heb gezet) mis ik nu zo’n 3 cm huid en haar op mijn hoofd. Ik zal het wel overleven…. maar fijn is anders.

IMG_0088Voor mij word het dus trainen in de schuur, helaas…..

 

comments powered by Disqus