Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Skyr lekker en eiwitrijk

Skyr lekker en eiwitrijk

Mijn beoordeling


Arla Skyr naturel is de winnaar van de eiwitten snack! Het is niet alleen lekker maar ook nog een verantwoord sport tussendoortje! Suikers hadden nog wel iets minder gemogen!


Smaak
10/10
Eitwitten
10/10
Suikers
8/10
Kcal
8/10

Skyr is het nieuwe toetje of tussendoortje van Arla. Ik zag het al een paar keer op Instagram voorbij komen en dacht dat moet ik ook eens proberen!

Gelukkig zag Arla dat ook in en van hun kreeg ik dus de kans om 2 smaken aan mijn smaakpupillen te onderwerpen. Maar is het ook echt zo lekker? En hoe zit het met al die eiwitten die ze beweren dat er in zit?

Eiwitten

Eiwitten, als je veel sport heb je er veel van nodig. Spieren worden namelijk gebouwd van eiwitten. Je kan Whey poeders nemen, maar in heel veel voeding zitten eiwitten van nature.

Probleem is echter dat bij veel voeding er niet veel van in zit. En daar komt de Skyr Yoghurt dan ook om de hoek kijken.

Arla zegt zelf over Skyr:

Arla skyr is een heerlijke yoghurt in IJslandse stijl. Gemaakt volgens een 1000 jaar oud recept. IJsland is een land van extremen. Ingeklemd tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan is het dunst bevolkte land van Europa één bonk rauwe natuurkracht. Het landschap bestaat uit geisers, vulkanen en gletsjers en die pure natuurkracht zit van oorsprong in skyr, het lokale zuivelproduct waarmee de IJslanders al duizend jaar hun dag beginnen.

Skyr is Lekker eiwitrijk

Skyr is één van de meest eiwit rijke toetjes of tussendoortjes. Er zit in 100 gram Skyr tussen de 9 en 11 gram eiwit (ligt er aan welke smaak je pakt).

En Skyr is lekker! Ik heb twee smaken geprobeert, naturel en framboos/cranberry en het is echt een hele lekkere Yoghurt. Het is een zeer stevige Yoghurt die zich prima met bijvoorbeeld honing, noten of fruit laat mengen. Naturel is hij ook echt lekker en de Skyr Yoghurts met smaak hoef je niets meer aan toe te voegen.

Skyr vergeleken met Kwark

Natuurlijk zou ik geen goede reviewer zijn als ik Skyr niet zou vergelijken.

In onderstaand overzicht heb ik de Arla Skyr (naturel & framboos) vergeleken met Melkan Milde kwark, beide 100gram!

 

Voedingswaarde/Soort
Skyr Naturel
Skyr Framboos
Milde kwark
Energie
65 kcal
78 kcal
52 kcal
Vetten
0 gram
0 gram
0,5 gram
Suikers
4 gram
8,3 gram
4,7 gram
Eiwitten
11 kcal
9,2 gram
8,3 gram

 

Winnaar is

And the winner is…..

Skyr Naturel!

Ja, skyr naturel heeft meer kcal per 100 gram dan de milde kwark. Echterrrr…. zitten er geen vetten in en minder suikers dan in de milde kwark!

Dus neem van mij aan…. doe je aan sport en zoek je een eiwitrijke snack, neem Skyr!

comments powered by Disqus