Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Strong Viking Hills Edition 2016

Strong Viking Hills Edition 2016

Geen heuvels in Nederland? Fout! Die zijn er wel! Deze obstacle run vindt plaats in het bekende en heuvelachtige recreatiegebied Spaarnwoude nabij Amsterdam. En als liefhebber van de Strong Viking was ik natuurlijk bij deze Hills Edition! 

Strong Viking Hills Edition

133928_carrytotaal_sg16_dsc_3341Als je dacht dat er in Nederland geen heuvels zijn heb je het mis! De Strong Viking Hills Edition is gekozen tot beste obstacle run van Nederland. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 7, 13 of 19 km. In het 19 km parcours zitten maar liefst 600 hoogtemeters. Deze obstacle run vindt plaats in het bekende en heuvelachtige recreatiegebied Spaarnwoude nabij Amsterdam. Ook dit jaar zal er naast de Hills Edition ook de Iron Viking plaatsvinden, 42 km met 100+ obstacles en meer dan 2600 hoogtemeters.

Wat kreeg ik zoal bij deze Obstacle run?

  • 13 km origineel Strong Viking obstacle parcours (er is ook een 7 of 19km)
  • Origineel Strong Viking wedstrijd shirt
  • Verzorging tijdens de run
  • Gratis foto’s en video’s na de Strong Viking Obstacle Run
  • Bier of fris bij de finish
  • Pijn in mijn Knie!

Strong Viking de tegenvallers

Okay, ik zal eerlijk zijn…. de Strong Viking events zijn vet heel VET! En dat weten steeds meer mensen lijkt het.

Het is drukker

Was het vorig jaar nog “rustig” bij de starts, nu staan de Start Vakken nok-vol. Okay er kunnen nog wat mensen bij, maar als het bijna 10 minuten duurt voor het start vak leeg is dan weet je…. vol is vol!

Dus tja…. het was redelijk druk bij de obstacles. Dat betekent zo nu en dan dus wachttijden. Moet niet nog drukker worden want dan gaan mensen afhaken denk ik.

Weer een shirt geen medaille

132318_monkeycloserechts_sg16_img_2149Tja, Ik had al een Brothers Edition Shirt dus ik was helemaal benieuwd naar mijn Hills Edition Shirt. Ik zag het al voor me “Hills Edition Finisher”. Maar wat denk je…. Er staat nu gewoon Strong Viking Finisher op de rug. Met daar onder de logo’s van alle verschillende Strong Viking evenementen.

Nu snap ik dat dit een stuk goedkoper is voor Strong Viking, want je drukt gewoon enorm veel van deze shirten en je kan ze bij ieder evenement weggeven.

Maar ja…. zit ik te wachten op allemaal de zelfde Shirts? Nope! Dus eigenlijk heb ik straks allemaal de zelfde shirten in de kast. Wel handig, vond Einstein ook, dan hoef je ’s morgens niet meer na te denken over wat je aan moet.

Wat ik erg jammer vindt is dat je geen Medaille meer krijgt. Daar moet je nu voor sparen met zogenaamde strong viking armbanden. Dus ieder event het zelfde shirt maar geen medaille? Althans niet bij ieder evenement…. tja…. Jammer

Pijn in mijn knie.

Tijdens de Wings for Life in Breda had ik na zo’n 13km wat pijn in mijn knie, ik liep gewoon door omdat ik niet dacht dat het iets zou zijn. Maar na zo’n 7 km begon mijn knie pijn te doen. De pijn werd langzaam tijdens het lopen erger en erger.

De laatste meters waren bijna niet te doen. Het was naar beneden en iedere stap deed pijn. Had ik moeten stoppen…. denk het wel. Maar ja een Strong Viking geeft niet op!

Strong Viking de meevallers

Strong Viking Monkey BarsNou even het goede nieuws, bij Strong Viking ga je geen Meevallers vinden. Nope! Géén één!! Want! De Strong Viking evenementen zijn gewoon vet! Ik doe het voor de obstacles, voor de fun, voor het elkaar helpen, voor het erdoorheen zitten maar toch doorgaan.

Waarom doe je hier in godsnaam aan mee vragen veel vrienden en familieleden aan me. Gewoon het is een tikkie extreem, iets wat ik waarschijnlijk als dagelijks bureau zitter mis. Natuurlijk doe ik Bootcamp en Freeletics waarbij je helemaal tot het gaatje gaat. Maar dit soort runs gaat verder. Je moet de obstacles nemen, met of zonder hulp, maar ze blijven pittig, en dus gewoon heel vet!!

Strong Viking Obstacles

Zoals ik al zei zijn de Strong Viking obstacles heel goed, altijd heel goed! Er zaten voor mij wat nieuwe obstacles bij zoals de ‘Flying Ragnar’…

Flying Ragnar

Ik ben niet erg groot, dat wil zeggen veel mensen denken dat de meeste Hobbits groter waren uit Lord of The Rings, maar die schommel is dus een eind weg voor me. En met de pijn in mijn knie lukte het springen ook niet echt. Dus … plots het water in… en de grond in het water was een stuk dichterbij dan ik dacht. Diep genoeg om niet mijn benen te breken.

Artic Area

Strong Viking Hills EditionHet gehele evenement ligt rond op SnowWorld… dus je snapt… Strong Viking zou Strong Viking niet zijn als je ze even van 23 graden naar de -5 of -7 graden zouden drukken. En ja hoor…. de Artic Area in…. brrrrrrrrr dat is koud. Tijgeren door buizen van sneeuw en ijs gevolgd door het klimmen over een ijs koude houten muur met een dik bevroren touw. En daarna de beklimming van een steile sneeuwhelling. Boven aan mocht je weer naar buiten…. wow… of je de sauna in liep.

Overige obstakels

Strong Viking Storm the castleHet touwklimmen ging de vorige obstacle runs niet echt goed….. maar plots had ik bij dit evenement het trucje door! Wow ik ging als een malle omhoog en had helemaal niet veel kracht nodig.

Dat was bij de Monkey Bars wel ff anders…. man man man wat voelt dat zwaar… probleem is dat ik de swing niet door heb waardoor ik iedere buis steeds met twee handen pak. Maar ik haalde hem wel!! Maar het moet makkelijker kunnen, ik zie veel mensen steeds met 1 hand 1 buis pakken en de andere hand pakt de volgende buis. Dat moet ik dus echt oefenen.

Natuurlijk waren de hamers en schilden ook weer van de partij en was er hier en daar wat modder en water. Storm de Castle is een obstacle waarvan ik weet dat ik die niet haal. Met de pijn in mijn knie heb ik het niet geprobeerd. Misschien volgende keer.

Het was een super evenement!

Als je naar de Brothers edition gaat, het adres is: Valleiweg (kruising Oostbroekerweg), Velsen-Zuid.

Strong Viking is not a race but a challenge.

Vikings never quit.

Vikings conquer their fears.

We leave no Viking behind.

Vikings will drink their beer in Walhalla.

comments powered by Disqus