Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Strong Viking Mud Edition 2016

Strong Viking Mud Edition 2016

Na het debacle van 2 weken geleden (met kramp afgevoerd na 8KM Mud Masters) zag ik toch een heel klein beetje op teven de 13KM van de Strong Viking Mud Edition.

Ik wil niet zeggen dat ik in mijn maag zat met het feid dat het een vreselijke afgang was tegenover mijn collega’s, maar ik maakte me toch zorgen over het feit of ik weer niet kramp zou krijgen.

Gelukkig kreeg ik geen kramp en liep ik de 13KM of moet ik zeggen 14,3KM redelijk makkelijk uit.

Natuurlijk was het zwaar, alhoewel bij het 7KM bord dacht ik, oh, al 7Km dat gaat lekker zo.

Strong Viking Mud Edition

Strong Viking Mud edition obstakels

Theo van der SluijsNaast de vele unieke en spectaculaire hindernissen krijg je tijdens deze run ook nog te maken met heel veel modder! De Strong Viking Mud Edition vindt plaats op de Berendonck bij Wijchen/Nijmegen en je kunt kiezen uit een parcours van 7, 13 of 19 km. Be ready for some serious mud!

En modder was er. Niet zoveel als bij de Mud Masters overigens dat was echt niet normaal! Maar modder was er genoeg en diverse waterkreekjes waar je door moest lopen.

 

There’s only one place in the world where you can become a Viking… This is Strong Viking!

strong viking Theo van der SluijsHet was ook nog koud, maart is toch wel een koude maand. Niet zo koud als 2 weken geleden maar fris genoeg om je voeten door het water niet meer te voelen.

Natuurlijk hebben we weer heel veel mensen onderweg geholpen. Zo ook een dame die achter was geraakt op haar groep. Mijn sportmaat en ik moesten het onderdeel Buddy Carrying doen, en toen hebben we om de buurt  haar maar op ons rug genomen. Terwijl we aan het rennen waren vroeg ze ons hoe oud we waren. Natuurlijk mocht ze dat raden. Grappig genoeg dacht ze dat we 30 en 32 waren. 😛 nou… toen we haar bij haar vriendinnen hadden afgezet zijn we er als een speer vandoor gegaan! Tja, volgende keer mijn 40enfit shirt maar weer aan 🙂

We hadden gekozen voor de 13KM wat volgens mijn horloge 14,3 bleek te zijn. Dat ging best lekker alhoewel mijn lichaam rond de 12KM toch wel wat scheurtjes begon te vertonen.

Knieën en heup vond het op een gegeven moment niet al te tof meer. Maar ik ging gewoon door. 2 dagen na de run was ik gelukkig al weer van alle spierpijn en overige pijntjes af.

De Mud Edition was goed geregeld. Genoeg obstakels tussen het lopen door en voldoende plekken met wat te drinken of te eten.

strong viking koeienstalDe obstakels waren van simpel, modderig tot zwaar en bijna niet te doen. De monkeybars gingen me dit keer zomaar redelijk goed af! Zonder al te veel moeite haalde ik het.

Er was trouwens één heel grappig obstakel… okay geen obstakel je moest er doorheen rennen, namelijk een koeien stal!

Na de vreselijk koude douche snel aankleden en op naar het Jupiler Meating point voor 2 van die geweldig goede hamburgers.

Daarna had ik wel dorst…. maar had geen zin in van dat zoete fris!

En bier drink ik wel bij de finish, maar puur omdat ik iets moet drinken niet omdat ik het lekker vindt.

Toen ik in mijn auto kwam, zag ik daar twee blikjes koude Doubdle staan. Nou geloof me die gingen er wel in!

comments powered by Disqus