Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Survival of the Fittest London

Survival of the Fittest London

mens_health_survival_of_the_fittestWat begon als een grap is afgelopen 21 november echt gebeurd.

Op 21 november vond namelijk één van de leukste evenementen van Londen plaats, namelijk de Survival of the Fittest. 10.000 deelnemers starten in Wem-bley Park om de strijd met zichzelf en meer dan 100 obstakels aan te gaan.

En ik deed er aan mee!

Joh, zullen we meedoen met Survival of the Fittest in London?

Echt? For real?

Ja natuurlijk!

Okay, regel maar!

Oh fuck! Had ik nou net een grap om zien draaien wat we echt gaan doen? Ja het begon echt als een grap! Ik dacht…. die survival runs zijn wel leuk! En zag een advertentie van Survival of the Fittest in London. Voor ik het wist was het geregeld. Men’s Health kreeg helaas geen 10 man bij elkaar maar ik kreeg het voor 2 personen wel geregeld.

Vlucht, Hotel (allemaal natuurlijk via Expedia) het was zo geregeld! En nog goedkoper ook dan de Men’s Health reis. Okay, het Hotel was werkelijk bagger, maar goed we sliepen er alleen.

Survival of the Fittest London

De survival of the fittest in London is groots! Heel groots! Er doen tussen de 7 en 10.ooo! mensen aan mee. Het is slechts 10km maar wel met tussen de 75 en 100 obstakels.

En geloof me dat is best veel. De survival of the fittest is van Men’s Health en wordt in de UK georganiseerd door Ratrace (soort van Strong Viking bedrijf hier in NL).

Het terrein is enorm! Dat moet ook wel met zo’n 10.000 runners. Het is gebouwd rondom het Wembley stadion en heel slim maken ze daar ook gebruik van.

Ik had 1 uur en 25 minuten nodig om de run te doen. Daarin zaten wel helaas zo’n 15 tot 20 minuten wachten totaal bij diverse obstakels. Dat was niet heel erg want je moest er tussen lange stukken rennen. De obstakels waren erg gevarieerd van Monkey Bars tot vanaf een hoogte van 3 meter in een kussen springen. Er kwam wel heel veel klimmen en klauteren bij kijken.

Vreselijk koud

De dag voor de Survival of the Fittest in London was het weer eigenlijk nog redelijk goed. Maar de dag zelf was het nogal omgeslagen. Koud, heel koud! Veel wind en aan het begin van de dag regen. Één obstakel was het lopen door een soort van rivier / water overloop.

Survival of the Fittest London

 

 

 

Wealdstone Brook is de naam van deze bak waar je door heen loopt. Ja een echte bak want de wanden lopen recht omhoog (zo’n 3 meter) en hij is 4 meter breed. Het het water was koud! Heel koud! Ik dacht toen ik er in stapte…

Dit kan niet waar zijn

Het enige wat mijn lichaam schreewde (en vooral mijn voeten) was “Ga hier uit!”.

We moesten ook nog door een donkere tunnel en ik hoopte daarna klaar te zijn met dit koude water, maar helaas! Totaal was het zo’n kilometer waar we door heen moesten.

Warme kleding

Niet alleen was ik nat en koud door de rivier, maar we moesten ook nog door diverse water obstakels heen. Gelukkig had ik de week er voor thermo ondergoed en een thermo shirt ontvangen van Dimenno.nl.

Ik had tijdens de run een Under Armour onderbroek aan en die werkte super! Ten eerste leek het meer op een tweede huid omdat hij strak (niet te strak) rondom mijn middel en benen afsloot. Hij nam nagenoeg geen water op en was heel snel weer droog.

Na de obstakel run heb ik heel snel, om warm te worden, een Craft Be Active extreme shirt aangetrokken en was mijn toch wel wat verkleumde lichaam snel weer warm.

Dat is dan ook gelijk mijn tip! Als je in de wintermaanden aan een Obstacle Run mee doet zorg voor goede (thermo) kleren en schoenen.

Ik zal in een ander artikel hier nog over uitweiden.

Conclusie Survival of the Fittest

Als je de kans hebt om een keer mee te doen aan de survival of the fittest in london, zou ik zeggen DOEN! Het kost wat maar het is een ervaring om nooit te vergeten!

 

comments powered by Disqus