Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Uitpakparty: Promixx sportbeker

Uitpakparty: Promixx sportbeker

Mijn beoordeling


De PROMiXX zit netjes verpakt in een mooie doos. Het product zit stevig in bubbelplastic verpakt. Er zit een handleiding en de PROMiXX zelf in de doos. Wel mis ik een beetje de 2AAA batterijen, dus het eerste gebruikersgemak scoort matig.


Design
10/10
Afmeting
9/10
Installatiegemak
10/10
Gebruiksgemak
6/10

PROMiXX™, zou ’s werelds meest geavanceerde sportbeker zijn! Dat wilde ik wel eens zeker weten dus heb ik de importeur om een PROMiXX model gevraagd om te testen.

De importeur van PROMiXX was zo aardig om er eentje te sturen zodat ik er mee aan de slag kon.

De importeur omschrijft de PROMiXX als volgt:

Wil je nooit meer last van klonterige shakes hebben? Met de Vortex Mixer zal je de lekkerste shakes ooit maken. Onderweg, thuis en zelfs op het werk ben je nu verzekerd van kwaliteit! PROMiXX is de bedenker en ontwerper van de Vortex mixer.

Maar… voordat we aan het testen beginnen…. gaan we hem natuurlijk eerst uitpakken.

Als eerste de doos zelf. Je ziet dat er best wat aandacht aan is besteed. De wit/blauwe kleur valt gelijk op en het geheel geeft bij mij een beetje Apple gevoel. De uitgesneden X aan de voorkant maakt het geheel af.

Als ik de doos openmaak en alles er uit haal vind ik eigenlijk maar twee dingen. Een kleine, kort en bondige handleiding en de mixer. De mixer zit verpakt in een stukje bubbelplastic en staat in een plastic houder. Totaal voldoende om het geheel te beschermen tegen een stootje.

De handleiding is kort en bondig. Er staat in wat de ideale vulling is en uit welke onderdelen de PROMiXX bestaat.

De PROMiXX mixer bestaat uit 3 onderdelen. De elektrische motor, de flacon en de deksel met drink opening. De elektrische motor is er eenvoudig af te halen en op te zetten en hoef je dus, bij vooraf mixen , niet mee te nemen naar de sportschool. De deksel en de drinktuit zijn goed afsluitbaar zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het één en ander zou gaan lekken.

De batterijen zijn eenvoudig te plaatsen door de rubberen voet van de onderkant te halen waarna je tegen de opening aankijkt waarin de batterijen geplaatst kunnen worden. Helaas zitten er geen batterijen bij dus je zal bij aankoop even naar de winkel moeten voor 2 AAA batterijen.

Er is overigens wel een andere motor te koop (UPGRADE PACK € 19,99) bij de PROMiXX waar in een oplaadbare Lithium-Ion accu zit. Met een USB stikker kan je dan de motor altijd opladen zodat je geen batterijen hoeft te kopen.

Tijdens het uitpakken viel mij ook op dat er geen plek is om je poeders op te slaan. Dat zit er inderdaad bij de standaard PROMiXX niet bij. Echter kan je de NUTRiPOD er bij kopen. De NUTRiPOD (€ 7,49) past in de PROMiXX mixer waardoor je een bewaarruimte hebt voor 100g aan supplement poeders voor onderweg. Bij het Upgrade Pack zit de NUTRiPOD er ook bij.

Op de flacon staat naar mijn mening niet echt een hele handige maataanduiding. Onder aan staat 100ml en boven aan 500ml. Daar tussen staan diverse dikke en dunne streepjes waardoor je ruw moet schatten hoeveel er nu in zit. Ik had liever een betere maataanduiding er op zien staan, met bijvoorbeeld 100, 200, 300, 400, 500. Of zelfs nog beter per 50ml.

Alhoewel de PROMiXX wel wat groter oogt dan een doorsnee sport beker, weegt het geheel niet veel. Zonder motor past het prima in iedere tas (met motor waarschijnlijk ook nog net) en merk je waarschijnlijk niet eens dat je hem bij je hebt.

In de sportbeker zit het wetenschappelijk ontworpen stompe mixblad die alle de goede en essentiële voedingseigenschappen weet te bewaren. Studies zouden laten zien dat mechanische krachten ontstaan door normale shakebekers er voor kunnen zorgen dat de structuur van proteïnen kan worden beschadigd.

Helaas heb ik geen laboratorium tot mijn beschikking, dus of dit mixblad behorende bij de PROMiXX inderdaad de structuur niet beschadigd kan ik niet controleren.

Behalve de motor is de rest afwasmachine bestendig dus kan je hem makkelijk schoonmaken.

De PROMiXX™ vortex mixing technology mixt als het goed is heel heel eenvoudig je sportshakes, maar ook andere dranken, we zullen het zien tijdens mijn testen.

Ben je nu al enthousiast? En denk je… die wil ik ook hebben? Ga dan even naar de site van PROMiXX.

comments powered by Disqus