Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Veertig en Fit

Veertig en Fit

Okay, eerlijk is eerlijk. Ik ben nog geen 40 jaar. Maar dat gaat niet lang meer duren! In slechts 50 dagen ga ik die magische grens aantikken.


Die zogenaamde grens waarbij mannen plots een Midlife crisis krijgen. Waarbij hun leven om moet omdat ze alles denken te hebben in het leven en ze niet meer weten wat ze er uit moeten halen. Waarbij mannen hun huis, gezin en werk verlaten omdat ze denken dat het ergens anders beter zal zijn.</p>

< !--more -->
Geloof me, ik heb het twee keer zien gebeuren. Overigens met twee keer een andere uitkomst. De één bleef toch bij zijn gezin, de ander ruilde het gezin in.

Maar goed, ik wil het niet hebben over je leven omgooien, maar meer over je leven veranderen. Ook ik ben ondertussen redelijk wat kilo-tjes te zwaar.

Niet gigantisch veel kilo’s maar er zou best zo’n 10 kilo af kunnen.

7 jaar geleden heb ik via het zogenaamd geweldige Sonja Bakker dieet ook zo’n 15 kilo verloren. Maar dat was niet het enige wat ik verloren ben. Ik was namelijk in die tijd redelijk gespierd (ook al lag er een laagje vet over heen) en tijdens mijn Sonja Bakker dieet ben ik de spiermassa die ik had dus kwijt geraakt.

Ik merkte het redelijk snel in de fitness waar ik een stuk minder kilo’s kon drukken dan voor het Sonja Bakker dieet. Een dieet vreet dus niet alleen je Vet weg…. maar ten eerste gaat je spiermassa er aan.

Maar daar zit ik dan. Op de bank. 50 dagen voordat ik 40 jaar wordt… en het roer moet echt om! Er moeten kilo’s af, maar ik wil er geen spiermassa af hebben.

En dat kan maar op één manier! Sporten sporten sporten… en normaal blijven eten.

Want… op mijn veertigste (en er na) wil ik weer fit zijn… en dus geen bankhanger worden.

image
foto van @alviseni</div>

comments powered by Disqus