Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Vita Coco Kokosnoot Water gezonde dorstlesser

Vita Coco Kokosnoot Water gezonde dorstlesser

Kokosnoot water… de een vind het niks, de ander vind het heerlijk. Maar of je het nu lekker vindt of niet, in een fitte en gezonde lifestyle kan kokosnoot water niet ontbreken. Dus vroeg ik de Benelux afdeling van Vita Coco of ik wat van hun flesjes met heerlijk fris water mocht hebben om te proberen. En daarop kreeg ik een mooie doos met 6 flesjes kokos water binnen.

Vita Coco

dpc - 1Zo’n 10 jaar geleden in een Bar in New York, ontmoetten twee  jeugdvrienden (Ira & Mike) toevallig twee jonge vrouwen uit Brazilië .

Tijdens het gesprek wat ze hadden met de twee dames vroegen ze aan hun wat ze het meest miste uit hun land.

Agua de coco

zeiden ze, wat volgens hun de meest voedzaamste en heerlijkste drank ter wereld was.

Niet al te lang na dit gesprek Ira in een vliegtuig richting Brazilië om een van de dames te zien. Hij zag daar met zijn eigen ogen dat er echt een  kokoswater hype was. Toen Mike een paar maanden daarna op bezoek kwam bedachten ze samen een plan om kokoswater naar de Verenigde Staten te brengen.

En “Vita Coco” was geboren.dpc - 2

Vita Coco is niet, zoals veel andere sappen of dranken, gemaakt uit concentraat. Dit houdt in dat de verse jonge kokosnoten direct geplukt worden, gekraakt worden en verpakt worden. Als de kokosnoten zijn schoongemaakt wordt het kostbare water kort gepasteuriseerd (en ook nog gemengd met natuurlijke fruitpuree) en daarna gaat het in het pak..

Totaal kost het niet meer dan 72 uur om het vanuit de boom in een pak te krijgen. Yep, das best snel!

In 2009, vijf jaar na de doorbraak in Brooklyn, werd Vita Coco de marktleider in kokoswater met een marktaandeel van 60%.

Vita Coco is nu verkrijgbaar in meer dan 100.000 winkels in de VS. Maar nu dus ook in Nederland!

Kokos water is gezond voor de sporter!

Percentage van je dagelijkse behoefte aan mineralen per 100 ml kokoswater

 • Sodium 7%
 • Magnesium 6%
 • Kalium 5%
 • Koper 4%
 • Vitamine C 4%
 • Calcium 2,4%

dpc - 3Kokoswater voorziet jou als sporter dus van kalium en magnesium en hydrateert tegelijkertijd het lichaam, waarbij het ook nog eens de bloedsuikerspiegel reguleert.

Kokoswater zit vol met vitamine B. Dit kan leiden tot een aanzienlijk verlaagd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Kokoswater heeft daarnaast een ontgiftend effect op je bloedbaan en helpt daarbij slechte stoffen te elimineren.

Ook bevat kokoswater het zogenaamde laurinezuur. Dit is een antibacterieel en antiviraal zuur dat je lichaam helpt ziektes te bestrijden. En ook helpt het je stofwisseling te versnellen!

Dus helpt het bij het afvallen!

8 redenen om Kokoswater te drinken

 1. Als middel tegen je kater
 2. Het bevat zeer weinig calorieën en helpt dus bij het afvallen
 3. Het geeft je een stralende huid
 4. Het hydrateert je lichaam
 5. Het drinken van kokoswater helpt de bloeddruk verlagen
 6. Kokoswater helpt bij de spijsvertering
 7. Kokoswater is rijk aan voedingsstoffen
 8. De samenstelling van kokoswater lijkt veel op bloedplasma

Je ziet Kokoswater is gezond en heel goed voor je!

Hoe smaakt Vita Coco

dpc - 6Nou, raad is? Naar kokoswater!

Toen ik van de week het pakket met Vita Coco Kokoswater binnenkreeg was ik verrast door de verpakking. De doos leek op een kistje en toen ik het open deed leek het net alsof ik tegen kokos bladeren (of bananenbladeren) aankeek waarin het verpakt was. Toen ik dat opende zag ik 6 pakjes met kokos water!

Koud drinken!

Yep, kokoswater moet je koud drinken het staat ook op de plakker bij de kokosbladeren en op het kaartje wat er bij zat. Kokoswater is lekker, maar het moet koud zijn anders lijkt de smaak wel heel anders. Dus gooide ik gelijk 2 pakken in de koelkast.

Na een paar uurtjes koelen was het eerste pakje aan de beurt. Ja heerlijk! Verfrissend en smaakvol!

dpc - 5

Als je niet van kokos houdt of kokoswater, dan is helaas Vita Coco geen aanrader. Maar als je wel van Kokos houdt, dan is Vita Coco heerlijk en verfrissend! Het lest je dorst en het is nog eens gezond ook!

Tip!

Als je niet van kokoswater houdt, maar wel wilt gebruikmaken van alle gezonde ingrediënten gebruik het dan bij het aanmaken van je shake! Dus, kokoswater als basis en daar je wheypoeder of shakepoeder bij.

Overigens kan je Vita Coco Benelux volgens op Instagram!

comments powered by Disqus