Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Waarom is de Dad Bod zo in?

Waarom is de Dad Bod zo in?

Voor ik op vakantie ging naar Kreta, las ik veel over de Dad Bod. De Dad Bod (de ‘body’ van een ‘dad’) is een schijnbaar prettige balans tussen een bierbuik en een getraind lijf. Of te wel…. een beetje buik met iets gespierde armen.

Ik ben zelf ook een Dad (vader) en ik ben juist bezig om het buikje weg te krijgen. Ik dacht dat vrouwen juist liever een iets wat gespierd lijf zonder buikje wilde. Maar de trend is dus deze Dad Bod. Hoe komt dit?

De nieuwe trend de Dad Bod

Ander met Dad BodOp de website The Odyssey beweert Mackenzie Pearson dat de nieuwe trend de Dad Bod is. “De dad bod zegt: ‘Ik ga door de weeks 1 keer naar de sportschool, maar in de weekenden drink ik flink en vind ik het fijn om een pizza of twee op te eten”.

Dus geen wasbordje, maar een beetje buikje. Gewoon lekker toch… beetje bank hangen, chips eten. 1x per week naar de sportschool…. niet al te moe worden en proberen ook niet al te dik te worden.

Wacht is even…. ik had een Dad Bod! In maart voordat ik me helemaal de pleuris heb gesport zat ik strak in mijn buikje zonder wasbord en kon IK dus blijkbaar iedere mooie vrouw krijgen die ik wilde?

5 redenen voor een Dad Bod

Volgens Mackenzie zijn er vijf redenen waarom een vrouw een Dad Bod boven een gespierde Bod wil.

  1. Ze wil met haar toch wat uitgezakte lijf liever niet naast een perfecte spierbal staan.
  2. Ze wil graag de knapste zijn.
  3. Het is lekkerder knuffelen met een teddybear (zonder haar, maar lekker ploffig)
  4. Een Dad Bod wil graag naar de Mac, dus dat is een keer minder koken voor de vrouw
  5. Je weet wat je krijgt want zo ga je er dus uit zien als je ouder wordt.

Okay… even over nummer 5! Als je er op jongere leeftijd al uit ziet als een Dad Bod, geloof me, dat gaat er echt niet beter uit zien door de jaren heen. Dus op de 30e een Dad Bod is op de 40e een Walrus Bod.

5 redenen voor geen Dad Bod

Als ik heel eerlijk ben zijn de 5 punten die Mackenzie Pearson over de Dad Bod verteld pure onzin.

  1. Volgens mij vind een vrouw het juist fijn om een knappe man naast haar te hebben lopen.
  2. Volgens mij maakt het haar al knapper als er een mooie vent naast loopt
  3. Volgens mij kan je net zo lekker knuffelen met spieren als met vet
  4. Volgens mij kan de vrouw vragen of de man een keer wil koken?
  5. Volgens mij wil de vrouw juist dat de man er later nog steeds knap is en hij er dus voor zal moeten werken.

Waarom een Dad Bod?

twee met dad bodMaar ik weet de reden waarom de Dad Bod steeds meer trend wordt!

Het probleem is dat er steeds meer Dad Bod mannen zijn. En niet zo maar een paar, echter denk ik dat 70 tot 80% van de mannen tegenwoordig een Dad Bod heeft. Dus tja…. wat heeft een vrouw te kiezen?

Tijdens mijn afgelopen vakantie op Kreta zat ik in een hotel waar 1000 personen sliepen. Laten we zeggen dat er 35% mannen, 35% vrouwen en 30% kinderen waren. Dus zo’n 350 mannen. Ik heb eens rond zitten kijken tijdens mijn vakantie op Kreta en het valt echt op dat er veel minder dunne mannen rond lopen dan dikke. Een paar jaar terug schrok je nog van een persoon die een zwaar overgewicht heeft. Nu schrik ik van de personen die, bij de dikke mensen, extreem dun lijken.

Dus tja…. als er niets meer te kiezen valt voor de vrouwen dan wordt de vadsige dikkerd van zelf aantrekkelijk.

Voor mezelf…. hou ik het toch maar op een gezond, sportief gewicht, zonder buikje. Dus heb ik niet echt een Dad Bod! Sorry dames!

comments powered by Disqus