Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Wings for life Run 2016

Wings for life Run 2016

Je kent het wel, je maakt een grapje tegen een goede vriend en voor je het weet doe je mee aan de Survival of The Fittest in London. En zo werd er ook een grapje tegen mij gemaakt zo’n 3 kwart jaar geleden… en voor ik het wist deed ik mee met de Wings for Life run.

Theo van der Sluijs Wings for LifeRennen das echt niks voor mij. Maar goed, ik ben opgegeven. Ja en bij Obstacle of Mud runs moet je ook rennen, maar dan heb je tussendoor redelijk veel…. Obstakels en dat leidt mijn gedachten af. Alleen maar rennen…. dan ga ik lopen malen, nadenken…. hoe ver moeten we nog… pas 3 kilometer gelopen, dat meen je niet.

Dus nee, in basis is rennen niets voor mij. Maar ja, ik was opgegeven voor Wings for Life dus deed ik ook mee aan Wings for Life.

 

Wings for life

Wings for life is  non-profit organisatie welke onderzoek bewerkstelligt naar een genezing voor dwarslaesie. 100% van het Wings for Life World Run inschrijfgeld en deelnemer donaties gaat naar de stichting.

De Wings for Life World Run is een wereldwijde hardloop- en rolstoelwedstrijd, welke start om 11 UTC op 8 mei 2016 (dat is 13:00 NL tijd) en eindigt zodra de laatste persoon is ingehaald door de Catcher Car.

De Catcher Car is dus eigenlijk de finish die achter je aan rijdt. De Catcher Car start 30 minuten nadat de race is gestart en gaat steeds harder rijden.

  • 13.30 CET – CATCHER CAR START – TEMPO van 15km/u
  • 14.30 CET – TEMPO VERHOOGT: 16 km/u
  • 15.30 CET – TEMPO VERHOOGT: 17 km/u
  • 16.30 CET – TEMPO VERHOOGT: 20 km/u
  • 17.30 CET – TEMPO VERHOOGT: 35 km/u

Iedereen kan meedoen! Lopend, rennend of rollend! Van beginners tot professionele atleten en alles daar tussen.

Je kan tot zo’n 80KM lopen/rennen rollen tot je dus wordt ingehaald door de Catcher Car, dan is de wedstrijd voorbij. Vanaf 5KM is er een bus die je terug rijdt naar het start punt. En geloof me… dat is oh zo lekker als je klaar bent.

wings_for_life_world_run_parkour

Wings for life run

Warm, heel erg warm was het! 28 graden. En dan eerst 20 minuten in de zon staan allemaal op één gepakt. En dan ook nog een warming up doen. Nou ik heb wat rek en strek oefeningen gedaan want ik wilde niet al met mijn tong op mijn schoenen aan deze run beginnen.

Wings for Life Om 13:00 precies klonk het start schot. Over heel de wereld gingen duizenden renners op pad. En het was zwaar. Toen iemand riep, 1KM dacht ik… wat? 1KM pas… iedere 10 stappen die ik doe lijken er wel 100… man man man… mijn start ging niet vlotjes. Met ons groepje wilden we zo’n 17KM doen. Dat moest lukken hadden we uitgerekend. 17KM? Ik dacht bij 5KM al… nou nog 5 en dan ben ik er wel klaar mee.

Gelukkig stonden onderweg diverse bewoners met hun tuinslang aan de weg. Heerlijk verfrissend om even onder zo’n water straal te lopen. Al werd je er niet heel erg nat van, gewoon even wat verkoeling was super.

Bij 5KM stond de eerste red bull/water en banaan plek ons te wachten. Even snel wat water er in (niet te veel) water over het hoofd en langzaam lopen en dan weer verder. Wat opviel was dat na die eerst 5Km het leek het of ik mijn juiste snelheid dat gevonden. De ouwe diesel was warm gedraaid zeg maar. Ik kon weer praten, en versnellen zo nu en dan. Het praten kon ik beter laten werd me verteld, spaar je energie. Maar ik vind het zo saai dat lopen…. kan ik dan echt niet even praten?

Trots op 15,6KM Wings for LifeNa 9Km riep er iemand stoppen!! Ik stopte draaide om en zag dat 1 persoon uit onze groep van 3 een rood hoofd had. Dat was niet normaal, ik schrok er echt van! Hij zei, het gaat ff niet meer. Ik zei… echt niet? Ik ben net op stoom! Het gaat super! Conclusie…. ik kon in mijn eentje verder! Niet dat ze niet mee wilden en niet meer gingen rennen, maar ze zeiden ren maar verder als je nu net in je zone zit dan moet je niet stoppen.

En ik zat in mijn Zone! Links rechts ik haalde allerlei mensen in in mijn eentje… de 10KM Red Bull/Water Banaan plaatst kwam dichter bij en ze draaiden harde techno, ik ging er nog wat harder door rennen, ik vloog bijna voet voor voet. Ik pakte wat water, en een banaan en weer door.

13147733_10207896060772116_1363848130699041268_oHet grappige was dat ik in de Zone of Flow terecht kwam, waar veel renners/hardlopers het over hebben. Een soort van automatische piloot, denkt nergens over na en het enige wat je doet is je ene voet voor je andere neerzetten op een tempo dat je lang kan volhouden. Een soort van Zombie zone! Hersendood, want je denkt gewoon over niks na, op zoek naar dat verse vlees, voet voor voet zettend en verder niks. Nou daar zat ik dus in. Ging allemaal vanzelf op zoek naar die volgende Kilometer (want de finish, tja, die zat ergens achter me!)

11KM, ging goed! 12KM, dat was een zwaar stuk, langs de snelweg in de volle zon! 13KM, nog niet moe, maar mijn knieën begonnen te protesteren. 14KM mijn knieën vonden het niet zo leuk meer en mijn voeten branden van onder. 15KM weer een Red Bull/Water Banaan plaats. Ik dacht…. oei….. het begint me op te breken, dit ga ik niet lang meer volhouden.

joh… je bent volgende week 41 hé! Doe ff rustig aan!

Wings for lifeEn plots hoorde ik veel getoeter en gefluit…. shit! De Catcher Car komt er aan. Ik duwde de banaan in mijn mond en begon te rennen. 100 meter…. 200 meter… 400meter bij 600meter kwam Max Verstappen in de Catcher Car voorbij.

Max Verstappen zat namelijk achter het stuur. Bijna niet te zien met de donkere ramen, maar goed ik heb hem zeker toch wel 2 seconden gezien 🙂

Gelukkig maar dat bij langskwam want mijn hele lichaam zei… joh… je bent volgende week 41 hé! Doe ff rustig aan!

Ik had totaal 15,6Km gerent in 1 uur en 32 minuten! Met een gemiddeld tempo van 5:54 min/km (55,4 minuten voor 10KM) zeker niet slecht!! (eigenlijk best goed voor iemand die nooit buiten rent en alleen traint met Freeletics!)

20160508_164501Zo… klaar dacht ik. Horloge uit! En waar is die bus! Nou…. daar moest ik dus nog even 16 minuten (1.28 km) naar toe lopen… ja rennen dat zat er niet meer in. Ganz Kaput!

Al met al een lekker dagje sportief wezen zijn. Een kleine 2000kcal er doorheen gedraaid en even zo’n 16,88 km (hard)gelopen.

En nu ff met de voetjes in een bakkie water!! Oef…. Lekker met een blik Doubdle er bij!

Wings for Life Cijfers

Ranglijst
Nr
Totaal
Wereld
22.957
130.732
Breda
643
±3000
Wereld Man 40-45
3406
±6550
Breda Man 40-45
89
±200

 

comments powered by Disqus