Theo
Theo Als een developer, manager, (agile) coach en als groot liefhebber van het bourgondische probeer ik ook nog eens gezond te leven.

Yoga is een miljarden business

Yoga is een miljarden business

Is yoga de beste uitvinding ooit? De yoga industrie blijft maar groeien en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Doordat de uitgaven aan yoga de afgelopen 5 jaar met 87% zijn gestegen is dit nu de 4e snelst groeiende industrie in de Verenigde Staten! De groei van yoga in Japan is zelfs nóg groter, maar liefst een stijging van 413% in 5 jaar! De Internationale Yoga Federatie laat weten dat er op het moment meer dan 300 miljoen yogi zijn. Met andere woorden: yoga is the place to be!

Een Amerikaans onderzoek ging dieper in op de yogi’s: de gebruikers van yoga. Alhoewel de leeftijden erg kunnen verschillen, is het overduidelijk dat het grootste gedeelte van de yogi’s een blanke vrouw is. 4 Op de 5 yogi’s zijn universitair geschoold en maar liefst 44% verdient per jaar meer dan $75.000. Dit geld wordt vervolgens weer massaal uitgegeven aan kleding (Sweaty Betty Om Yoga Pants – $120), rustgevende muziek (The Essential Snatam Kaur – $9,49) en comfortabele yoga matten (Go Yoga Balance – $49,95).

De yoga kent een hoop stijlen. Zo is Madonna helemaal weg van Ashtanga terwijl Bikram meer bij George Clooney past. De duurste soort yoga is overduidelijk de zwangerschapsyoga, waarbij een losse les gemideld meer dan $30 kost! Daarnaast zijn er ook nog altijd nieuwe stijlen op komst. Stel je eens voor om poedeltjenaakt aan de slag te gaan op je yoga mat, of om eens je hond mee te nemen voor wat spirituele ‘bonding’. Een ding is zeker, van yoga word je in ieder geval gezonder. Zo hebben yogi’s (ten opzichte van niet-yogi’s) 87% minder kans op hartziektes, 55% minder kans op kwaadaardige tumoren en 50% minder kans om opgenomen te worden in het ziekenhuis.

De groei in de populariteit van yoga komt voornamelijk door de yogi’s zelf. Het is een gezonde levensstijl en tegenwoordig is het ook een erg toegankelijke activiteit. En dat het tegenwoordig door een hoop celebrities wordt beoefend kan natuurlijk ook geen kwaad!

Het is tijd om te kijken waar deze populariteit vandaan komt. Hoe ziet de gemiddelde yogi eruit? Hoeveel geld gaat er om in deze business? En waarom is yoga zo’n gigantisch groot succes?

Deze infographic is gemaakt door de yogablog Strech.nl in opdracht van dr-discount.nl

De miljarden business van Yoga

Gemaakt door dr-discount en strech.nl

comments powered by Disqus