Wanneer je ouder wordt dan beginnen de jaren vroeg of laat te tellen. Je kunt het wel negeren, maar we gaan het allemaal merken. Nu is dat natuurlijk ook niets ernstigs, want het alternatief voor ouder worden is een stuk minder gunstig. Maar we willen natuurlijk het liefst allemaal ouder worden in goede gezondheid. Natuurlijk heb je niet alles zelf in de hand, maar er zijn wel degelijk aspecten waar je wél zelf invloed op hebt. Aan je fitheid kun je zeker werken. Helaas wordt dit vaak nog gedaan aan de hand van strenge sportregimes en diëten. Soms is dat daadwerkelijk hard nodig, vaak kan het ook op een leuke manier. Inspiratie nodig hoe jij op een leuke manier fit en vitaal kunt blijven, en je wellicht zelfs iets fitter kunt worden? Lees snel verder.

Litertje meer

Nog steeds drinken veel mensen structureel te weinig. Ondanks dat het belang van genoeg water drinken de afgelopen jaren constant onder de aandacht is gebracht, kunnen veel mensen nog wel een litertje meer gebruiken. Nu is een veelgehoord argument dat dat eeuwige water mensen al snel de neus uit komt. De alternatieven, van frisdrank tot koffie, zijn niet altijd behulpzaam aan het doel van wat meer water drinken. Gelukkig zijn er ook aantrekkelijke opties waarbij dat wél zo is. Een voorbeeld daarvan is water drinken met Air Up. De waterfles van dit merk maakt van gewoon water, water met een smaakje. Niet omdat er allemaal zoetstoffen en andere zaken doorheen gaan, maar simpelweg doordat er een geurtje aan het water komt. De Air Up houd je zintuigen namelijk voor de gek doordat ze een geur verspreiden. Door deze geur denken je hersenen dat ze een smaak proeven, in werkelijkheid is dat dus gewoon een geur. De pods zijn er in diverse geuren, waardoor de afwisseling groot is en je niet snel genoeg hebt van dit water met geur. Zo kom jij eenvoudig aan je liters water op een dag, zonder dat je er allerlei lastige dingen voor hoeft  te doen.

Wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af

Een andere tip die ook heel belangrijk is, is het in de gaten houden van je gewicht. Laat het gewoon niet uit de hand lopen. Want de meeste mensen die overgewicht hebben, krijgen dat niet van de ene op de andere dag. Dit ontstaat geleidelijk en komt door ieder jaar een kilootje meer. Sta dus regelmatig op de weegschaal en pas je levensstijl aan wanneer jij denkt dat het uit de hand gaat lopen. Ga wel voor een weegschaal van een goede kwaliteit, alleen deze kan jou daadwerkelijk inzicht bieden in waar jij staat qua gezondheid. Een goede weegschaal biedt meer inzicht dan alleen het gewicht. Ook spiermassa en vetpercentage wordt meegenomen. Dit is eveneens goed om te weten, want wanneer je fanatiek bent gaan trainen kan het zijn dat je lichaamssamenstelling is veranderd. Het kan dan lijken dat je zwaarder bent geworden, wat in de praktijk dus eigenlijk dan wel meevalt doordat het extra spiermassa is.

Kortom, fit en vitaal ouder worden is iets wat je vooral niet te groot en complex moet maken. Haal de winst uit kleine, toegankelijke stappen en koop de dingen die dit voor jezelf makkelijker maken. Liever houd je het vanaf het begin in de gaten dan dat je het uit de hand laat lopen, het is veel lastiger jezelf dan nog te motiveren dan nú een kleine stap in de goede richting te zetten.